De endelige forskningsresultater fra to globale studier fastslår, at HIV-smittede har markant lavere risiko for at udvikle AIDS, hvis de kommer i behandling hurtigst muligt efter diagnosticering, lyder det i en artikel på Københavns Universitets hjemmeside. Det danske forskningscenter CHIP (Centre for Health and Infectious Disease Research) på Rigshospitalet har været én af hovedkræfterne bag de globale studier. Som følge af de endelige forskningsresultater vil verdenssundhedsorganisationen WHO ændre de globale retningslinjer for behandling af HIV-smittede. Det betyder, at de ca. 25...
Britiske forskere: Stort potentiale i forebyggende medicinering mod HIV Forebyggende behandling af HIV til raske homoseksuelle mænd kan være en rigtig effektiv måde at få ramt på HIV-epidemien, viser analyse publiceret i The Lancet.
Skriv en kommentarTidlig behandling af HIV smittede mindsker risiko for AIDS Nyt studie viser, at HIV smittede skal i behandling så hurtig som muligt. Risikoen for at udvikle en alvorlig sygdom er 53 pct. mindre ved tidlig behandling.
Skriv en kommentarLæger udskriver for meget antibiotika mod bihulebetændelse Danske læger er mere tilbageholdende med behandle bihulebetændelse med antibiotika i forhold til læger i Sverige, Litauen, Spanien og Argentina.
Skriv en kommentar
Studie: Symptomer på kræftsygdomme overses ofte for multisyge, socialt udsatte mennesker Nyt studie fra SDU undersøger kræftsygdom blandt socialt udsatte mennesker. Undersøgelsen viser, at symptomer på kræftsygdommen ofte går ubemærket hen, fordi de overlapper med de symptomer.
Skriv en kommentar
Studie: Forekomsten af AIDS-relaterede sygdomme i Europa er styrtdykket, men der er stadig plads til forbedringer ESCMID: Forekomsten af AIDS-relaterede sygdomme er faldet dramatisk i hele Europa og især i Østeuropa. Der er dog stadig regionale forskelle og mulighed for forbedringer, siger forsker fra Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
Pakkeforløb med fokus på gentagne indlæggelser er en succes på nogle afdelinger og rammer ved siden af på andre Pakkeforløb til patienter med gentagne indlæggelser er blevet afprøvet i Region Syddanmark. På nogle afdelinger hjælper pakkeforløbet til et forløbsorienteret fokus og overblik over målgruppen. På andre afdelinger har pakkeforløbet ramt ved siden af dagligdagen, siger projektchef bag evaluering af de syddanske pakkeforløb.
Skriv en kommentar
Kræftudredning uden for kræftpakker varierer meget Ny rapport viser stor forskel i kræftudredning uden for kræftpakker på tværs af landet. Fem anbefalinger skal sikre, at udredningen af patienter med kræft, bliver mere ensartet.
Skriv en kommentarForskere: Praktiserende læger har fordomme om personer med svær overvægt Praktiserende læger diskriminerer ikke i deres behandling, men synes at have negative fordomme over for personer med svær overvægt. Det konkluderer tre forskere fra Københavns Universitet på baggrund af et nyt studie.
2 kommentarerForskere vil etablere national fæcesbank Fæcestransplantation skal om få år være standardbehandling for en alvorlig tarminfektion. Det er ambitionen for et nyt forskningsprojekt for, der har oprettet en fæcesbank for at systematisere behandlingen.
Skriv en kommentar
Silkeborg opdager markant flere tidlige tilfælde af lungekræft Det midtjyske hospital er gået forrest med anvendelse af lavdosis CT og finder langt flere tidlige tilfælde af lungekræft end hospitaler i resten af landet, der oftest anvender røntgen af thorax. Sidstnævnte er en usikker, farlig og forældet metode i denne diagnostik, mener professor Frede Olesen og tidl. direktør for Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard.
5 kommentarerHPV-debat fik færre til at lade deres børn vaccinere Debat om sikkerhed ved HPV-vaccine skabte især usikkerhed hos forældre, der normalt gerne vil lade deres børn vaccinere.
Skriv en kommentar