»Jeg er informeret om, at data fra sekventeringen opbevares i Nationalt Genom Center.« Sådan lyder et af en række punkter, som patienter fremover vil skulle give samtykke til, hvis patienter fremover skal genomsekventeres. Det fremgår af et udkast til en samtykkeerklæring, som Sundheds- og Ældreministeriet har sendt til Folketinget. Se erklæringen her. Kan frabede sig bred anvendelse Regeringen har delt erklæringen med Folketinget efter længere tids debat om rammerne for samtykke og brugen af oplysninger i genomcentrets besiddelse. Erklæringen oplyser...

Nationalt Genom Center har udvalgt 12 patientgrupper til at blive genomsekventeret 60.000 danske patienter med navngivne sygdomme vil over de næste 4 år få tilbudt genomsekventering med henblik på behandling med mere personlig medicin. »Det er et helt unikt tilbud,« siger Bettina Lundgren, adm. direktør for Nationalt Genom Center.
3 kommentarer
Nationalt Genom Center går live: »Vi håber, at vi kan koble fuld-genom-sekventering til mange typer data« Efter års forberedelser er Nationalt Genom Center nu klar til første test med fuld-genom-sekventering. I løbet af de næste 4 år vil op til 60.000 patienter få gavn af udviklingen af personlig medicin, fortæller Bettina Lundgren, adm. direktør for genomcentret.
1 kommentarEllen Trane Nørby: Politiet skal kun have adgang til genom-data i terrorsager Sundhedsministeren er klar med et ændringsforslag, der skal garantere, at politiet ikke kan få adgang til oplysninger fra Nationalt Genom Center i andet end sager om terror.
Skriv en kommentarFolketinget overvejer at lukke helt for politiets adgang til genom-data Partierne bag National Genom Center drøfter for tiden, om politiets mulighed for at få adgang til oplysninger skal inddæmmes eller helt lukkes.
Skriv en kommentar
DSAM: Lov om genomcenter bryder med princippet om retten til privatliv Ændringerne i lovforslaget om Nationalt Genom Center er ikke tilstrækkelige, mener Anders Beich. Han mener, at patientens ret til privatliv bliver ignoreret.
Skriv en kommentar
Pernille Bække fik tilbudt sin drømmestilling i Grønland: Nu advarer hun andre om at tage af sted uden kontrakt Først et par uger efter, at 30-årige Pernille Bække var begyndt i sin drømmestilling som ledende regionslæge i Kujataa i Sydgrønland, fik hun besked om, at der var begået en administrativ fejl, der gjorde hendes ansættelse ugyldig.
3 kommentarer
Nekrolog over en anakronisme Efter 17 års kåringer af Danmarks Bedste Hospitaler er projektet blevet overhalet af udviklingen. Det betyder, at vi ikke længere kan stå fagligt inde for kåringerne. Derfor blev kåringen af Danmarks Bedste Hospitaler 2024 også den sidste.
1 kommentar
Sløseri med lægekontrakter i Grønland skaber frustration og utryghed Flere danske læger kritiserer, at de først modtager deres ansættelseskontrakt længe efter, at de er begyndt deres stilling i Grønland. At de forsinkede kontrakter kan føre til ubehagelige overraskelser, er 30-årige Pernille Bække et eksempel på. Ifølge Jesper Johansen Meisner, forhandlingschef hos Yngre Læger, er der tale om en klar overtrædelse af medarbejdernes rettigheder.
1 kommentar
Forskningschef i Kræftens Bekæmpelse: Der er brug for at gentænke adgangen til registerdata Engang var Danmark blandt verdens bedste til registerforskning. Sådan er det ikke længere. Skal udviklingen vendes, skal forskere have nemmere og hurtigere adgang til registerdata, mener forskningschef i Kræftens Bekæmpelse, Mads Melbye.
1 kommentar
Triptaner er bedst til anfaldsbehandling, viser stort migrænestudie Et nyt stort studie med danske forskere i spidsen har sammenlignet effekten af lægemidler mod migræneanfald. Fire triptaner er særligt effektive og ifølge forskerne bør studiet føre til ændringer i behandlingen af migræne.
Skriv en kommentar
Camilla Rathcke advarer mod at skabe konflikt mellem regioner Regeringens forslag om at samle Region Sjælland og Region Hovedstaden under én region er på tide og kan løse problemer med lægedækningen, vurderer Lægeforeningens formand.
1 kommentar