Forskere fra Aarhus Universitet har i samarbejde med forskningsgrupper i Antwerpen, Paris og New York opdaget, at det er en mutation i en af de sensorer, som immunsystemet bruger til at opdage virus, som i sjældne tilfælde mødet med skoldkoppevirus til en livstruende affære. Forskningen er offentliggjort i The Journal of Clinical Investigation. For 2 ud af 10.000 personer kan det føre til hjernebetændelse og for 20 ud af 10.000 til alvorlig lungebetændelse, hvilket kan være særligt farligt for gravide....
Dansk forskning åbner for ny type immunbehandling af kræft Forskere fra Aarhus Universitet har gjort opdagelsen, der kan få stor betydning for fremtidens immunbehandling af kræft.
Skriv en kommentar
Ung læge fra Aarhus Universitet får millionbevilling til at forske i ny kræftbehandling Postdoc Frederik Holm Rothemejer fra Aarhus Universitets Institut for Biomedicin får 2,5 mio. kr. fra Kræftens Bekæmpelses pulje Unge Talentfulde Kræftforskere. Bevillingen finansierer et treårigt forskningsophold i USA.
Skriv en kommentar
Danske fonde har investeret 1.465 gange så mange kroner i diabetes som i endometriose Op imod hver tiende kvinde i den fødedygtige alder lider af den invaliderende sygdom endometriose, men alligevel har forskere ekstremt svært ved at skaffe fondsmidler til at forske i sygdommen. Nyt studie sammenligner fundingen af endometriose med diabetes og inflammatorisk tarmsygdom og viser, hvor grelt det står til.
Skriv en kommentar
Sundhedsdekaner uenige: Hvad betyder sundhedsreformen for fremtidens forskning? Flere ph.d.'er, loft for læger og styring mod det nære? De sundhedsvidenskabelige dekaner læser sundhedsreformens afsnit om den fremtidige fordeling af sundhedsvidenskabelige ph.d.'er vidt forskelligt.
Skriv en kommentar
Nyt studie: Kunstig intelligens kan forudsige tvangsindlæggelser og bane vej for forebyggelse Nyt studie viser, at kunstig intelligens, ved hjælp af maskinlæring baseret på data fra den elektroniske patientjournal, kan føre til mere målrettet behandling og forebyggelse i psykiatrien.
Skriv en kommentar
Simpelt tiltag kan hæve deltagelsen i screeningprogrammer Ny forskning viser, at flere kvinder deltager i screeningsprogrammerne for tarm- og livmoderhalskræft, når de bliver tilbudt et tjek af deres screeninghistorik i forbindelse med screening for brystkræft.
Skriv en kommentar
Ny universitetsklinik på Regionshospitalet Gødstrup Efter mange års stigende forskningsaktivitet på afsnittet for Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Gødstrup bliver klinikken fra 1. juli 2024 udnævnt til at være universitetsklinik.
Skriv en kommentar
Efter banebrydende behandling kan døv pige høre: »Det er en langsom revolution« En etårig pige kan høre, efter at hun har modtaget en genterapi i et nyt klinisk forsøg i Storbritannien. Det er ‘banebrydende’ og en af flere behandlinger, der er på vej, lyder det fra lektor Rasmus Bak. Han stiller dog spørgsmål ved, om Danmark er klar til ATMP’ernes indtog.
Skriv en kommentar
Millionstøtte til forskningsprojekt, der skal sikre etisk og effektiv rekruttering af udenlandsk sundhedspersonale Hvordan skal sundhedsvæsenet håndtere en arbejdsstyrke med udenlandske medarbejdere uden at tabe dem på gulvet? Det skal forskere og praktikere fra Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse og Copenhagen Capacity undersøge i et nyt projekt støttet af Carlsbergfondet.
1 kommentar
Nyt studie kortlægger for første gang en gruppe sjældne genetiske sygdomme Et nyt studie fra Aarhus Universitet har for første gang skabt et overblik over sygdomme under begrebet ektodermal dysplasi i Danmark. Studiet viser, at der er færre patienter med ektodermal dysplasi end tidligere antaget.
Skriv en kommentar
Ny dansk opdagelse kan lede til hurtigere diagnose og bedre behandling af Alzheimers Danske forskere har udviklet en metode til at opdage de tidlige stadier af Alzheimers sygdom i en blodprøve. Forskningen giver også en større forståelse af immunsystemets rolle i udvikling af sygdommen, og hvordan man måske kan designe bedre behandlinger.
Skriv en kommentar