Overlæge Anders Løkke, der ifølge Lægemiddelstyrelsens tilknytningsliste har tilknytning til en række firmaer, der bl.a. markedsfører KOL- og astmamedicin, er i Dagens Pharma ude med riven efter Lægemiddelstyrelsen og Medicintilskudsnævnets forslag til en ændring af medicintilskud til KOL- og astmamedicin. Anders Løkke mener, at Lægemiddelstyrelsen »bør skrive det nuværende udspil til ændring af medicintilskud for KOL- og astmaområdet om, hvis det skal være spiseligt for lægerne«. Han siger endvidere: »Det virker ikke særligt gennemtænkt, for det går mod gængs praksis og alle...

Diabetesforeningen: Ændring i insulintilskud bekymrer personer med diabetes Det er vigtigt for en god behandling af de flere og flere danskere, der lever med diabetes, at der er let adgang til at sammensætte den bedst mulige medicinske behandling for den enkelte. Hvis et forslag om at ændre på tilskud til insulinprodukter bliver til virkelighed, kan det begrænse valgmulighederne.
Skriv en kommentarFlere lægelige ledere Jeg er enig med Torben Mogensen i, at vi i Overlægeforeningen — og Lægeforeningen — har en vigtig opgave i at promovere læger, der ønsker at gå ind i ledelse
Skriv en kommentarLyt til os inde i sundhedsvæsnet Skåltalerne må ikke blive til en forladt fest med tomme glas.
Skriv en kommentarTidsskrift bør trække underlødig artikel tilbage Der er tydeligvis behov for at revidere spillereglerne for forskning og forskningsformidling.
Skriv en kommentarDissidenten Stig Gerdes Stig Gerdes skuffer – der er intet beundringsværdigt ved hans projekt. Kun røverhistorier og dødssyge banaliteter.
Skriv en kommentar
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
2 kommentarerVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
2 kommentarer
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
2 kommentarer
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination Debat: Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
Skriv en kommentar
En investering i en kommende kollega er en god og langsigtet investering DEBAT: Vagtdækning med medicinstuderende kan aflaste fast personale og skabe ledere og kommende kolleger, der forstår og kan tilpasse sig kommende generationer af sundhedspersonale, skriver formand for FADLs Vagtbureau.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar