Jeg har ikke set nogle undersøgelser, der har forsøgt at kaste lys over dette – og jeg kan være bekymret for, at forslaget er udtænkt i forhold til en tid og en livsstil, som for de fleste er ved at glide ud, skriver regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden Karin Friis Bach om forslaget om retten til 2-dages barselsophold på hospital efter fødsel.

En gammeldags løsning? Ved vi overhovedet, om et 2-dages barselsophold på hospitalet efter fødsel er det, de nybagte forældre ønsker, hvis alternativet kunne være ophold i eget hjem med tæt støtte og kontakt fra hospitalet – og sidenhen sundhedsplejersken?, skriver regionsrådsmedlem i Hovedstaden, Karin Friis Bach (RV) om forslaget til retten om 2-dages barselsophold.

Der har på det seneste været en del debat om fødselsområdet, og vi har hørt mange beretninger om dårlige fødselsforløb. Det er alle historier, vi skal tage alvorligt og lære af, for det er ikke den følelse eller oplevelse, kvinder og familier skal have på vores fødegange. Én af de ting, der bl.a. har været rejst bekymring om, har været risikoen for, at man bliver ”smidt ud” af hospitalet kun få timer efter fødslen. Også selvom man er førstegangsfødende og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind