Et nyt forskningsprojekt, der skal gøre det muligt at iværksætte individualiseret behandling af patienter med aggressiv tyktarmskræft, har fået en bevilling på 12 mio. kr. fra Højteknologifonden. Projektet skal udvikle ny teknologi, der skal teste effektiviteten af hundredevis af medicinske kombinationsbehandlinger på den enkelte patients kræftsvulster. Det skriver Højteknologifonden i en pressemeddelelse. Patienter med aggressiv tyktarmskræft er afhængige, at de hurtigt sættes i behandling med en kombination af lægemidler tilpasset den enkelte patients kræftsygdom, hvis behandlingen skal have livsforlængende og i...
Prisstigninger på kræftmedicin frustrerer amerikanske hospitaler Genentech ændrer på distributionen af tre kræftmidler i USA – det betyder stigende priser for hospitaler, der går glip af rabatter.
Skriv en kommentarKRIS fastholder nej til Zaltrap og Avastin Koordineringsråd afviser for tredje gang, at patienter med tarmkræft skal behandles med Zaltrap og Avastin.
Skriv en kommentar
Kræftskandalen på AUH: Afdelingsledelse fritages for tjeneste I kølvandet på Kræftskandalen på AUH, er cheflæge Charlotte Buchard Nørager og chefsygeplejerske Knirke K. Hartmann fra Mave- og Tarmkirurgisk afdeling fritaget fra tjeneste ‘indtil videre’.
Skriv en kommentar
Helene Bilsted Probst og Pernille Blach Hansen stopper i Region Midtjylland i kølvandet på kræftskandalen Efter måneders uro i forbindelse med den store kræftskandale på Aarhus Universitetshospital har både Region Midtjyllands lægefaglige koncerndirektør, Helene Bilsted Probst, og regionsdirektør, Pernille Blach Hansen, opsagt deres stillinger.
Skriv en kommentar
Her er de flotte danske topresultater på årets ASCO Overlægerne Lars Henrik Jensen, Inna Chen og Mansoor Raza Mirza havde alle taget de seneste resultater fra deres forskning med til ASCO. Her er, hvad de viste frem.
Skriv en kommentar
Første nationale guidelines for håndtering af senfølger efter tarmkræftsygdom Nye retningslinjer er en milepæl for håndteringen af senfølger efter tarmkræftsygdom, mener professor Peter Christensen, der leder det nationale forskningscenter for senfølger til kræft i bækkenorganerne.
Skriv en kommentar
Medicinrådet omgør anbefaling af middel mod lungekræft Kræftmidlet Tecentriq anbefales til færre patienter end først anbefalet. Det står klart, efter Medicinrådet har omgjort sin egen anbefaling.
Skriv en kommentar
Ny banebrydende kræftbehandling får godkendelse i USA 8 ud 10 børn og unge med leukæmi bliver kræftfrie med ny form for genterapi, der kan omprogrammere en patients egne celler til at angribe kræftceller.
Skriv en kommentarOpdivo skal testes i yderligere syv indikationer Et nyt samarbejde skal undersøge lægemidlet Opdivo i kombination med eksperimentelt præparat til behandling af fem forskellige tumortyper og syv potentielle indikationer.
Skriv en kommentarRabataftale på sygehusmedicin forlænget med tre måneder Danske Regioner og Lægemiddelindustriforeningen (LIF) nåede ikke i mål med forhandlingerne om en ny rabataftale på sygehusmedicin før jul, og derfor er den tidligere rabataftale blevet forlænget med tre måneder.
Skriv en kommentarScreening giver stor stigning i tarmkræftdiagnoser Fra 2013 til 2014 blev der stillet 5,8 pct. flere kræftdiagnoser i Danmark. Det viser nye tal fra Cancerregistret, der netop er offentliggjort.
Skriv en kommentar