Ny dansk forskning viser, at bestemte molekyler spiller en central rolle, når immunsystemet løber løbsk ved leddegigt, og at de samme molekyler hænger tæt sammen med risikoen for hjerte-kar-sygdom. Julie Laustsen, der til daglig er tilknyttet Institut for Biomedicin på Aarhus Universitetshospital, har i forbindelse med et ph.d.-projekter undersøgt to molekyler kaldet OX40 og har fundet ud af, at de findes i meget stort antal hos mennesker, der har fået konstateret leddegigt inden for et år. Andre studier har vist,...
Velkendt gigtmiddel reducerer hjerte-kar-dødeligheden blandt leddegigtpatienter Det velafprøvede og billige gigtmiddel hydroxyklorokin giver en signifikant reduktion af hjertekardødeligheden blandt leddegigtpatienter, viser resultaterne af et dansk forskningsprojekt
Skriv en kommentar
Screening reducerer gigtpatienters risikofaktorer for hjerte-kar-sygdom En halv times screeningssamtale om risikofaktorer for hjerte-kar-sygdom har positiv effekt på livsstil og helbred blandt de screenede gigtpatienter. Det viser en undersøgelse fra Gigthospitalet i Gråsten, som professor Jette Primdahl har præsenteret på EULAR.
Skriv en kommentarLeddegigt forbundet med øget risiko for hjerte-kar-sygdom Søskende til leddegigtpatienter har øget risiko for akut koronarsyndrom, og nyt studie tyder på en mulig genetisk sammenhæng mellem de to sygdomme
Skriv en kommentarGigtmidler øger risiko for slagtilfælde Stort dansk studie dokumenterer, at brug af en række udbredte gigtpræparater øger risikoen for at dø af et slagtilfælde.
Skriv en kommentar
Nyt gennembrud: Semaglutid giver markant vægttab og færre smerter hos patienter med slidgigt i knæet For første gang bekræfter et internationalt studie med en dansk forsker i spidsen, at semaglutid giver markant vægttab og deraf smertelindring blandt patienter med slidgigt i knæet. Det flytter på grænserne for, hvad vi kan tilbyde denne patientgruppe, siger forsker.
Skriv en kommentar
Stort dansk studie: Nej, rødvin er ikke bedre for blodtrykket end andre typer alkohol Et stort dansk forskningsstudie slår fast, at alle former for alkohol får blodtrykket til at stige. Det gælder også rødvin, som mange ellers har set som bedre end andre typer alkohol, når det gælder blodtrykket. Læger, der håndterer forhøjet blodtryk hos deres patienter, skal nok i højere grad rådgive om alkoholindtag, siger forsker.
Skriv en kommentar
Dansk stamcelleterapi til patienter med hjertesvigt viser lovende resultater Danske forskere har udviklet en ny form for stamcelleterapi til patienter med ikke-iskæmisk hjertesvigt med pumpefunktion under 40 pct. I det første pilotforsøg øgede stamcelleterapien markant patienternes pumpefunktion. Nu skal forskerne lave et endnu større forsøg.
Skriv en kommentar
Høj succesrate på uricaklinik i Hjørring Patienter med urinsyregigt når behandlingsmål på sygeplejerskeledet klinik på Regionshospitalet i Hjørring i langt større omfang, end når de følger det normale behandlingsforløb.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Mikroplast i patienters åreforkalkningsplak øger risiko for blodprop eller død markant Det kan have fatale konsekvenser, når mikroplastik samler sig i åreforkalkningsplak, viser italiensk undersøgelse. Resultatet overrasker ikke dansk forsker, der oplever, at de helbredsmæssige konsekvenser af mikroplast i den menneskelige organisme er dårligt belyst.
Skriv en kommentar
Dansk forskning: Non-HDL-kolesterol kan være markør for hjertekarrisiko hos patiengruppe Non-HDL-kolesterol kan forudsige, hvilke personer med iskæmisk hjertesygdom og velreguleret LDL-kolesterol, der har en øget risiko for blodprop i hjertet, stroke eller død. Vi kan finde ud af, hvilke patienter der måske kan have gavn af en intensiveret forebyggende behandling, siger ph.d.-studerende.
2 kommentarer