Dansk Anæstesi Database: ­Fortsat lang vej til valide data Efter seriøse overvejelser i 2019 om den fortsatte eksistensberettigelse af Dansk Anæstesi Database var 2020 et gennembrudsår, hvor der blev rapporteret data fra 332.348 anæstesiforløb. Forude venter dog et kæmpe valideringsarbejde.

Efter et forfærdeligt 2019 med manglende dataoverførsler fra tre af fem regioner, et lavt antal indrapporterede anæstesier på landsplan og relevante overvejelser om databasens fortsatte eksistensberettigelse, så er situationen i 2020 væsentligt forbedret. I rapporten for 2020 rapporteres data fra 332.348 anæstesiforløb på offentlige og private hospitaler. »Men træerne vokser ikke ind i himlen,« som styregruppen bag Dansk Anæstesi Database udtrykker det. Der ligger et stort valideringsarbejde forude, for at kvaliteten af de anæstesiologiske ydelser i Danmark kan beskrives og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind