Onanistens sande ansigt var afbildet i den tyske professor K.H. Baumgärtners (1798-1886) medicinske billedatlas Kranken-Physiognomik fra 1842. Hvorfor er hans blik så skummelt og vigende, spurgte Baumgärtner retorisk og forklarede vigtigheden af at genkende mastubantens karakteristiske ansigtstræk.

Danmarks førende onaniforsker: Onanien har det stadig hårdt I gamle dage mente man, at onani kunne føre til blindhed, døvhed og smerter i hele kroppen. I dag er vi klogere, men onani bliver stadig betragtet som noget skamfuldt, siger læge og medicinhistoriker, der netop har skrevet om onaniens historie.

Onani er alle tider blevet betragtet ikke bare som noget skamfuldt, men også som noget, der i værste tilfælde kunne koste en helbredet. Allerede fra begyndelsen af 1700-tallet blev der skrevet bøger, der på det kraftigste advarede mod farerne ved onani. Udmattelse, blindhed, kramper og sågar død var blot nogle af de ting, kirken såvel som lægevidenskaben advarede om, hvis man gav efter for fristelsen. Det kan man læse i den nye bog, ’Onani’, der er en del af serien...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind