I Dagens Medicin nr. 20/2015 møder man overskriften: ‘Danskere med ADHD klarer sig dårligere end andre på alle parametre’. Der gives desuden stemme til børne- og ungdomspsykiater Søren Dals-gaard, der mener, at flere børn burde have medicin, og som kalder debat om medicin til børn med ADHD for unuanceret og præget af følelser frem for fakta. Prikken over i´et bliver en invitation til et arrangement i regi af bladet med samme indhold. Man refererer til en rapport fra Rockwoolfonden, hvor...

Lægeforeningen: ADHD- og autismeklinikker er en dårlig idé, men reaktionen vidner om lys forude DEBAT: Hvis vi kan blive enige om at styrke den samlede behandlingskapacitet i psykiatrien, i stedet for at fortsætte med splittede, kortsigtede løsninger, har vi virkelig mulighed for at skabe noget varigt og meningsfuldt for vores patienter, mener Camilla Rathcke, formand for Lægeforeningen.
Skriv en kommentarVi har meget få oplysninger, før vi kontakter patienterne
Skriv en kommentarVi er interesserede i det hele menneske Vi kan ikke godkende den opfattelse, at der skal specialpsykologer til for at forstå patienternes adfærd og lægge en plan for psykoterapi eller miljøterapeutiske tiltag og udvikling af basale sociale færdigheder.
Skriv en kommentarEr kønskrans bedre end jomfruhinde Ordet er uæstetisk og bombastisk. En anatomisk såre unik feminin struktur fortjener ikke denne plumpe ordsammensætning.
Skriv en kommentarHvorfor forstummede debatten om ADHD og medicin Effektiv behandling kan give stor menneskelig og samfundsøkonomisk gevinst for en særlig patientgruppe, som vi stille og roligt bliver klogere på.
Skriv en kommentar
Der mangler rigtig meget viden om ADHD Hvorfor bliver der f.eks. ved med at være så beskeden dokumentation af virkningen af ikke-medicinsk behandling?
Skriv en kommentar
Chef for Medicon Valley Alliance: Europa sakker bagud i life science, men Danmark og Sverige kan vise vejen frem Debat: Danmark og Sverige er begge for små til at stå alene, men de er Nordens to førende life science-lande med velfungerende økosystemer og kan tjene som inspiration for resten af Europa, skriver Anette Steenberg, CEO i Medicon Valley Alliance.
Skriv en kommentar
Ny uddannelse skal styrke implementering og skalering af digitale hjemmeindlæggelser i Skandinavien Debat: Digitale hjemmeindlæggelser er et evidensbaseret servicedesign og et vidnesbyrd om, at hjemmmeindlæggelser fra skandinaviske sundhedssystemer øges i disse år. Men implementeringen er både vanskelig og langsom, men det kan en ny uddannelse i digitale hjemmeindlæggelser forhåbentlig ændre på, skriver en række danske, norske og svenske forskere fra konsortiet 'Nordic Digital Health & Education', der står bag den nye uddannelse.
1 kommentar
Psykolog: Næstefter klienten er den praktiserende læge min nærmeste samarbejdspartner Debat: Som psykolog med ydernummer og specialist i psykopatologi hilser jeg ønsket om øget samarbejde med praktiserende læger meget velkomment. Set fra mit perspektiv har vi ikke behov for flere instanser, men et tættere samarbejde med både almen praksis og speciallægepraksis, skriver psykolog Pia Hedegaard.
1 kommentar
Freitag: Myndighederne vil have disruption af almen praksis, og vi har kun set begyndelsen Debat: I denne uge bliver vi klogere på, hvor meget magt og indflydelse regeringen vil tage fra PLO, når sundhedsreformens næste store lovkompleks sendes i høring. Bliver PLO gjort til en parentes, skal de praktiserende læger nok tilpasse sig, mens de eneste vindere bliver borgere med høj uddannelse og høj indkomst, skriver PLO’s mangeårige formand, Christian Freitag.
2 kommentarer
Overgangsaktiviteter er afgørende trædesten til et mere sammenhængende sundhedsvæsen Sundhedsreformen er ikke længere noget, vi venter på, men noget vi skal virkeliggøre sammen. I dette indlæg stiller vi skarpt på, hvordan overgangsaktiviteter kan bane vejen for sundhedsreformens intentioner om at skabe et stærkere og mere sammenhængende sundhedsvæsen med fokus på tryghed, relationer, faglighed og politisk forankring.
Skriv en kommentar