Standardbehandlingen til yngre patienter med myelomatose er kraftig kemoterapi efterfulgt af stamcelletransplantation. I de fleste tilfælde virker behandlingen rigtig godt, men kræften kommer næsten altid tilbage. Anden behandling med kraftig kemoterapi med stamcelletransplantation virker som regel kun halvt så godt som første gang, men nu har danske kræftlæger fundet ud af, hvordan de få den til at virke meget bedre. Læger skal simpelthen indlede med en behandling med Carfilzomib, cyclophosphamid og dexamethason inden kemoterapi og stamcellebehandling. Det får anden omgang behandling...

Klinikchef: Der er kommet vilde ting frem på ASH Behandling af patienter med leukæmi og lymfomer gennemgår en revolution i disse år. Men det kan blive dyrt, siger en af Danmarks førende kræftlæger.
Skriv en kommentar
Professor: Ny kræftmedicin koster kassen – og personalet betaler prisen På ASH fremvises de nyeste former for kræftmedicin, men sundhedspersonalet kommer til at betale prisen for at benytte dem, siger topforsker.
1 kommentar
Rigshospitalet er pionerer, når det handler om behandling med ny form for immunterapi Rigshospitalet er det sted i verden, hvor flest patienter med B-celle lymfom er behandlet med immunterapiformen bispecifikke antistoffer. Der er en revolution på vej i behandling af B-celle lymfomer, siger en af forskerne bag netop offentliggjort resultater på ASH.
Skriv en kommentar
MikroRNA kan give mere præcis prognose af patienter med diffus storcellet B-celle lymfom Analyse af blot seks forskellige mikroRNA’er i tumorvæv kan gøre risikostratificeringer af patienter med diffust storcellet B-celle lymfom bedre, viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentar
MRD kan guide lægers behandling af patienter med CLL Ny dansk forskning viser, at læger kan benytte målinger af MRD til hele tiden at holde fingeren på pulsen i forhold til behandling af patienter med tilbagevendt eller behandlingsgenstridig CLL.
Skriv en kommentar
Risikoen for asparaginase-induceret pankreatit stiger efter femårsalderen Asparaginase kan redde ALL-patienters liv, men det er balancering på et knivsæg for de ptienter, som udvikler asparaginase-relateret pankreatit. Ny forskning viser, hvem der er i størst risiko.
Skriv en kommentar
God overlevelse for patienter med sjælden kræftsygdom En diagnose med Burtkitt lymfom er ikke ensbetydende med en dødsdom. Specielt unge patienter har gode muligheder for at overleve sygdomme.
Skriv en kommentar
Forskere finder genetiske markører for sjælden form for hudkræft Hudkræftformen mycosis fungoides kan være svær at diagnosticere. Nu har danske forskere fundet to genetiske markører, som kan associeres med sygdommen.
Skriv en kommentar
Biomarkører kan identificere høj risiko for aggressiv udvikling af follikulært lymfom Dansk forskning peger på, at opregulering af to enzymer kan forudsige, om follikulært lymfom er i høj risiko for at udvikle sig aggressivt og forværre patientens prognose.
Skriv en kommentar
Unge Hodgkins-overlevere får flere børn end baggrundsbefolkningen Ny dansk forskning viser, at unge overlevere efter Hodgkins lymfom gennemsnitligt får flere børn end andre. En solstrålehistorie, siger forsker.
Skriv en kommentar
Flowcytometri kan forudsige prognose for patienter med BCP-ALL Minimal residual disease er det vigtigste målepunkt for, om en kræftbehandling mod akut lymfoblastær leukæmi virker. Danske forskere viser, at minimal residual disease kan måles med flowcytometri blandt patienter med B-celle precursor akut lymfoblastær leukæmi.
Skriv en kommentar