Blincyto (blinatumomab) kan ifølge en pressemeddelelse fra medicinalvirksomheden Amgen inducere dyb molekylær remission i børn, der har fået tilbagefald af akut lymfoblastisk leukæmi. Det viser nye data fra et fase I- og -II-forsøg, der belyste effekten af lægemidlet i pædiatriske patienter, som enten havde det kroniske Philadelphia-kromosom-negative myeloproliferative syndrom (Ph-) eller behandlingsresistent akut lymfatisk leukemi (ALL). Analysen viser, at 27 patienter af de i alt 70, der fik den anbefalede dosis af Blincyto i fase I- eller II-portioner opnåede komplet remission i...

Overlæge: Medicinrådets beslutning er godt nyt for skrøbelige AML-patienter Medicinrådet har godkendt behandling med kombinationen af venetoclax og subkutan azacitidin som førstelinjebehandling til skrøbelige patienter med AML. Det glæder dansk overlæge, som forklarer, at rigtig mange patienter vil få gavn af kombinationsbehandlingen.
Skriv en kommentarPatienter med CML kan med fordel stoppe eller reducere brug af kræftmedicin Ny forskning viser, at det kan være en fordel at stoppe eller reducere behandling af patienter med kronisk meyloid leukæmi. Kun et fåtal af patienter oplever, at sygdommen kommer tilbage.
Skriv en kommentarGennembrud: Forskere helbreder leukæmi med gensplejsede immunceller En et-årig britisk pige er blevet kureret for en aggressiv form for børneleukæmi med gensplejsede immunceller. Det er første gang den genterapeutiske metode bliver testet på et menneske.
Skriv en kommentarLeukæmi-patienter udskrives uden plan for genoptræning Patienter med blodkræft skal bruge en plan for genoptræning, når de bliver udskrevet fra hospitalet. Men 79 pct. af patienterne får ikke lavet en plan, og 25 pct. får ikke den genoptræning, de har behov for, viser en undersøgelse.
Skriv en kommentarKæmpe effekt ved ny kombinationsbehandling mod leukæmi Risikoen for progression falder med 80 pct. ved at tilføje ibrutinib til standardbehandlingen til CLL-patienter, viser et nyt fase tre studie.
Skriv en kommentarPå vej mod kemofri CLL-behandling Introduktionen af mange nye lægemidler til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi skubber den mere aggressive, traditionelle kemoterapi til side, mener professor i lymfekræft Christian Geisler, Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
Kemobehandling på hjemmebane giver patienterne frihed Et projekt på Rigshospitalet gør det muligt for patienter med leukæmi at få kemobehandling i hjemmet via en programmerbar pumpe. Patienterne føler sig mere frie og mindre sygeliggjorte.
Skriv en kommentarKovending fra Sundhedsstyrelsen: Akut leukæmi bliver næppe centraliseret Behandlingen af akut leukæmi ser stik imod tidligere forventninger ikke ud til at blive centraliseret.
Skriv en kommentar
Høj kemodosis har ingen effekt på overlevelsen ved leukæmi I USA bliver patienter med akut myeloid leukæmi behandlet med en højere dosis kemoterapi end patienter i Europa. Et nye europæisk studie afkræfter, at den højere dosis kemoterapi skulle have en positiv effekt på overlevelsen.
Skriv en kommentar
Tvillinger hjælper til forståelsen af leukæmi Ved at sammenholde enæggede tvillingers DNA er en gruppe forskere fra Aarhus Universitetshospital kommet tættere på at forstå hvilke gener, der er ansvarlige for udviklingen af leukæmi hos ældre patienter.
Skriv en kommentar