Blære- og nyrekræft: Kontroller skal være differentierede og mere nuancerede Ulla Geertsen, ledende overlæge på urinvejskirurgisk afdeling på Odense Universitetshospital, forklarer, hvordan kontrollen af blære- og nyrekræft forventes at blive fremover.

Sådan ser efterforløbet for blære- og nyrekræft ud i dagFormålet med kontrolforløbet er overordnet at spore recidiver. Kontrolforløbet er afhængigt af sværhedsgraden af patientens tidligere kræftsygdom. Jo mere alvorligt et stadie af kræft patienten har haft, des højere er risikoen for tilbagefald. De helt lave kræftstadier kontrolleres slet ikke, mens højere stadier kontrolleres med CT-scanning af brystkassen og de øvre maveregioner, blodprøver med varierende interval samt kliniske undersøgelser. Patienterne går i reglen til kontrol i fem år efter endt behandling,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind