Jens Ulrik Stæhr Jensen
Foto: Foto: Joachim Rode

Biomarkør kan bremse antibiotikaoverforbrug Antibiotikaforbruget hos patienter med akutte lungeinfektioner kan reduceres markant, hvis det reguleres efter en biomarkør. Det fastslår en ny metaanalyse, som også overraskende viser, at strategien mindsker dødeligheden og giver færre antibiotikarelaterede bivirkninger.

Patienter med akutte lungeinfektioner behandles ofte med store doser antibiotika. Udviklingen af antibiotikaresistens udgør, ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO, en de største globale trusler mod folkesundheden. I en WHO-rapport fra 2014 lød advarslen, at vi bevæger os imod en verden, hvor det ikke længere er muligt at behandle bakterielle infektioner med antibiotika. En ny metaanalyse publiceret i det videnskabelige tidsskrift The Lancet Infectious Diseases fastslår imidlertid, at det er muligt at reducere antibiotikaforbruget markant ved at regulere behandlingen efter biomarkøren procalcitonin (PCT)....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind