Forskere er kommet et skridt nærmere til en ny behandling af øjensygdommen aldersbetinget makular degeneration (AMD), der fører til synstab. En klasse af lægemidler, MDM2-hæmmere, formåede effektivt i mus at nedbryde de deforme blodkar i øjet, som er ansvarlig for synstabet. Det viser et studie offentliggjort i tidsskriftet Journal of Clinical Investigation. Forskernes håb er, at MDM2-hæmmere kan blive en nemmere behandling for patienter med AMD. Alle patienter med AMD starter med den ‘tørre’ form af sygdommen, hvor synet kan...
Forskere finder sammenhæng mellem aspirin og øjensygdom Personer med langvarigt forbrug af aspirin har en højere forekomst af øjensygdommen, aldersrelateret makula degeneration.
Skriv en kommentar
Ung forsker løser gåde om øjensygdom Danske forskere har fundet ud af, at pulsårefortykkelse er årsag til bestemt øjensygdom. Opdagelsen kan være med til at forebygge ikke alene sygdommen, men også blodpropper i hjertet og hjernen
Skriv en kommentar
Teknologien udfordrer op mod hver anden akutpatient: »Det er både overraskende og problematisk« Et nyt studie viser, at flere end fire ud af ti akutpatienter bliver koblet af sundhedsvæsenet, fordi ikke kan betjene sms, e-mail eller MitID på telefon og tablet. Teknologierne er sværest for de mest syge patienter, som de faktisk er udviklet til. Det er et problem, siger cheflæge Jesper Juul Larsen, der er en af forfatterne bag studiet.
2 kommentarer
Manglende forskning i de skrøbelige ældre patienter koster dyrt Sundhedsvæsenet er nødt til at blive bedre til at forstå og behandle skrøbelige ældre patienter, mener en ny tværfaglig forskergruppe, som Charlotte Suetta er primus motor for. Gruppen efterlyser en national strategi på området, ellers kan det blive rigtigt dyrt, lyder advarslen.
Skriv en kommentar
Region Sjællands svar på bekymringsbrev efterlader flere uforstående: »Vi fortjener allesammen en forklaring på beslutningen« Efter Region Sjællands svar har DSAM stadig svært ved at forstå, hvorfor regionen vil nedlægge regionens eneste klinisk professorat i almen medicin. Praktiserende læge Christian Freitag og professor Karsten Juhl Jørgensen forstår heller ikke Region Sjællands beslutning.
Skriv en kommentar
Region Sjælland svarer på DSAMs bekymringsbrev om nedlagt professorat i almen medicin Nedlæggelsen af Region Sjællands eneste kliniske professorat i almen medicin til John Brodersen har fået DSAM til at reagere med et bekymringsbrev. Forfatteren bag kalder beslutningen ‘dybt bekymrende’. I et svar oplyser regionsrådsformanden, at baggrunden for fornyelse blandt andet er, at regionen vil prioritere forskningsindsatser, som understøtter implementeringen af sundhedsreformen. Regionen har ikke svaret Dagens Medicin på, hvorfor det ikke er foreneligt med John Brodersens professorat.
1 kommentar
Mange store højdepunkter på ASCO 2025 ASCOs årlige kongres bød på resultater fra flere store kliniske fase 3-studier. Særligt interessante var resultaterne fra store kliniske studier med behandlinger til patienter med brystkræft, lungekræft og kræft i mavesækken.
Skriv en kommentar
Studie: Økonomiske forhold har en stærk sammenhæng med fejlmedicinering Et omfattende dansk studie med 177.495 deltagere afslører signifikante sociale, kulturelle og økonomiske forskelle i risikoen for at modtage uhensigtsmæssig medicin. Praktiserende læger kan gøre stor forskel, siger forsker.
Skriv en kommentar
Ny forskningsportal er en revolution inden for fedmeforskning Forskere har lanceret en portal til forskning i fedtvæv, der indeholder verdens største datasæt over fedtvævsbiopsier og gør det let at forske i fedtvævets betydning for bl.a. metabolisme og overvægt. Man kan på et øjeblik få adgang til information, der ellers ville have taget år at indsamle, lyder det fra Mikael Rydén, professor på Karolinska Institutet.
Skriv en kommentar
EU-projekt vil integrere sociale henvisninger i lægepraksisser Lægehuse i Region Nordjylland og Midtjylland er med i et nyt EU-forskningsprojekt, der undersøger, om sociale henvisninger fra praktiserende læger kan hjælpe sårbare grupper videre til sundhedsfremmende tilbud i lokalsamfundet.
Skriv en kommentar
Kardiologiprofessor: Nye resultater for semaglutids hjertebeskyttende effekt bør læses med forbehold Et nyt registerbaseret studie, SCORE, bekræfter tidligere kendt hjertebeskyttende effekt af ugentlig behandling med semaglutid, men studiedesignet har flere potentielle begrænsninger, mener professor Michael Mæng, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar