Aarhus Universitetshospital er klar til at behandle patienter med prostatakræft med kræftmidlet Xofigo. Det skriver hospitalet på sin hjemmeside. Tilbage i februar 2014 fik Xofigo en positiv vurdering af Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS), men fra starten var det kun Rigshospitalet, der kunne tilbyde behandlingen. Da Xofigo er et radioaktivt stof skal Statens Institut for Strålebeskyttelse også godkende de hospitaler, der ønsker at tilbyde behandlingen. I 2015 behandlede Statens Institut for Strålebeskyttelse ansøgninger om ibrugtagning af Xofigo på universitetshospitaler, og nu – mere...

Ny professor bruger 3D-print til at forbedre kræftbehandling Thomas Baad-Hansen er ny klinisk professor i onkologisk ortopædkirurgi i Aarhus. Han skal i sit professorat udforske teknologiske muligheder, der kan forbedre kræftbehandlingen.
Skriv en kommentar
AUH styrker gynækologisk onkologi med to nye professorater Afdeling for kvindesygdomme og fødsler på Aarhus Universitetshospital henter nye professorer fra Karolinska i Stockholm og Odense Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Onkologer: Keytruda som førstelinjebehandling er et stort og vigtigt skridt Europa Kommissionen har godkendt det immunterapeutiske middel Keytruda som monoterapi til førstelinjebehandling af voksne patienter med fremskreden ikke-småcellet lungekræft. Et stort fremskridt for behandlingen af danske lungekræftpatienter, konkluderer flere onkologer
Skriv en kommentarPalliativt selskab føler sig holdt ude af Kræftplan IV Selvom bedre palliation er et væsentligt fokusområde i Kræftplan IV, har Dansk Selskab for Palliativ Medicin ikke fået lov at sidde med om bordet. Det undrer formanden.
Skriv en kommentar
Kvalitetsdatabase tegner forkert billede af brystkræftbehandling Flere steder i landet bliver færre brystkræftpatienter behandlet efter de faglige foreskrifter, viser kvalitetsdatabase. Men tallene stemmer ikke overens med virkeligheden, advarer databasens formand.
Skriv en kommentarNy forskning: Molekyle kan afsløre, om kemoterapi virker Forskere fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet står bag en ny opdagelse, der kan gøre det nemmere at finde ud af, om en tarmkræftpatient vil have gavn af kemoterapi.
Skriv en kommentar
Aarhus-kræftskandale: Politiets efterforskning er stadig i gang To personer er fortsat sigtet i sagen, der knytter sig til kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital. Politiet har brug for mere tid til efterforskningen, lyder det nu fra anklageren.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Professor får stor bevilling til kræftforskning Professor Lars Dyrskjøt og hans forskerteam har modtaget en bevilling på 11 mio. kr. til at identificere de kritiske elementer i interaktionen mellem tumor og patient. »Projektet er et vigtigt skridt i retning af at udvikle mere personlig medicin,« siger professoren.
Skriv en kommentar
Kræftskandalen på AUH: Afdelingsledelse fritages for tjeneste I kølvandet på Kræftskandalen på AUH, er cheflæge Charlotte Buchard Nørager og chefsygeplejerske Knirke K. Hartmann fra Mave- og Tarmkirurgisk afdeling fritaget fra tjeneste ‘indtil videre’.
Skriv en kommentar
Helene Bilsted Probst og Pernille Blach Hansen stopper i Region Midtjylland i kølvandet på kræftskandalen Efter måneders uro i forbindelse med den store kræftskandale på Aarhus Universitetshospital har både Region Midtjyllands lægefaglige koncerndirektør, Helene Bilsted Probst, og regionsdirektør, Pernille Blach Hansen, opsagt deres stillinger.
Skriv en kommentar