Hvert år afholder American Academy of Dermatology (AAD) deres årlige kongres, og i år var ingen undtagelse, hvor dørene til det store kongrescenter i New Orleans midt i marts blev slået op for tusindvis af verdens førende dermatologer. Dermatologikongressen er typisk der, hvor de store forskningsresultater inden for feltet bliver præsenteret, og det samme gjaldt i år, hvor der blandt andet blev præsenteret store nyheder med nye lægemidler til behandling af en lang række dermatologiske sygdomme. På Dagens Medicin har...

Dupixent er her, der og alle vegne Europa-Kommissionen har godkendt behandling med Dupixent til børn ned til seks måneder med alvorlig atopisk eksem, og EMA har også anbefalet behandlingen til personer med prurigo nodularis. Overlæge Jesper Elberling er begejstret for mulighederne, der er er som regn i en ørken for mange patienter med de to hudsygdomme.
Skriv en kommentar
Atopisk eksem kan gå ud over skolegangen Børn med atopisk eksem klarer sig signifikant dårligere i folkeskolen, men ikke i gymnasiet. Atopisk eksem er også associeret med lavere IQ hos unge mænd. God behandling af atopisk eksem kan muligvis forbedre børns psykosociale symptomer og hjælpe dem til at klare sig bedre i skolen, siger forsker.
Skriv en kommentar
Banebrydende dansk forskning: Simpel test kan afsløre, om børn udvikler atopisk eksem Med en simpel stribe tape på håndryggen kan forskere analysere for hudbiomarkører og pege på, hvilke børn der udvikler atopisk eksem. Det er en revolution inden for vores muligheder for at identificere de børn, der udvikler atopisk eksem, så vi kan opstarte dem i forebyggende behandling, siger en af forskerne bag studiet.
Skriv en kommentar
Danske patienter med modermærkekræft kan nu få revolutionerende behandling De danske sundhedsmyndigheder har givet læger på Herlev Hospital lov til at behandle patienter med modermærkekræft med en T-celleterapi, som lægerne selv har udviklet, men som endnu ikke er godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). T-celleterapien har i forsøg helt kureret en femtedel af patienter, efter alt andet er fejlet.
Skriv en kommentar
Opløftende psoriasis-forskning: Nogle ser ud til at kunne stoppe biologisk behandling uden tilbagefald En lille dansk undersøgelse viser, at næsten halvdelen af patienter, der stoppede behandling for psoriasis med et biologisk lægemiddel, ikke oplevede tilbagefald til sygdom inden for to år efter behandlingsstop.
Skriv en kommentar
Dansk forsker på EAACI: Disse behandlinger er bedst ved børneeksem Forskere har lavet en stor gennemgang af den videnskabelige litteratur på området for at kortlægge, hvad den bedste systemiske behandling til voksne med atopisk dermatitis egentlig er, og hvordan nye lægemidler bedst kombineres med lokal steroidbehandling.
Skriv en kommentar
Dansk studie på EAACI: Medicin til atopisk eksem virker lige godt uanset astmastatus Nogle former for medicin til behandling af atopisk eksem er også godkendt til behandling af astma, men flere lægemidler har lige god effekt på den atopiske eksem uafhængigt af astmastatus, viser et dansk studie præsenteret på årets EAACI.
Skriv en kommentarDe mest interessante internationale nyheder fra EAACI dag to Den årlige kongres for European Academy of Allergy and Clinical Immunology er slut. Vi kommer her med et overblik over de mest interessante internationale nyheder fra andendagen i Prag.
Skriv en kommentar
Klar sammenhæng mellem eksem og bred vifte af andre sygdomme Personer med atopisk eksem har øget risiko for at udvikle alt fra kroniske tarminfektioner til psykiske sygdomme. Dansk forsker advarer forældre om ikke at tage det alvorligt nok.
1 kommentarTezepelumab viser gode resultater hos personer med ukontrolleret astma og atopisk eksem Positive resultater fra et fase 3-forsøg med Tezepelumab som behandling til personer med ukontrolleret astma og atopisk eksem er netop blevet fremlagt på EAACI.
Skriv en kommentar
Risikoen for at udvikle myelomatose kan være afhængig af bopæl Der er en uensartet geografisk fordeling af myelomatosetilfælde i Danmark og et potentielt ‘hotspot’ i fire kommuner. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag.
Skriv en kommentar