Efter længere tids overvejelser har Sundhedsstyrelsen besluttet at anbefale et nationalt screeningsprogram for Abdominalt Aorta Aneruisme (AAA), som er en udposning på hovedpulsåren. Det skriver Berlingske på baggrund af et notat sendt til sundhedsudvalget i Folketinget. I notatet vurderes det, at et screeningsprogram vil kunne halvere dødeligheden af hjerte-karsygdommen og redde 100-200 liv om året. En udposning på hovedpulsåren giver ofte ingen symptomer, men brister den, er risikoen for at dø et sted mellem 50 og 80 pct. Heraf når...

Efter tre år venter hjertetransplantationscenter stadig på grønt lys Folketinget sagde i 2019 god for brugen af organer fra kredsløbsdøde patienter. Mens transplantationscentret på Aarhus Universitetshospital fortsat venter på klarsignal fra Sundhedsstyrelsen til at udvide antallet af potentielle donorer, forbereder lægerne sig.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen genoptager overvågningen af hjerteområdet Sundhedsstyrelsen har efter to års fravær genoptaget hjerteovervågningen. De første tal viser, at hjerteområdet har klaret sig godt igennem en tid påvirket af corona.
Skriv en kommentar
Fedmeforsker: Nye anbefalinger om livsstilsintervention skal løfte behandling af overvægt i kommunerne Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger skal forbedre kvaliteten af de kommunale tilbud til børn og voksne med svær overvægt. Dansk Selskab for Adipositasforskning og Adipositasforeningen håber, at initiativet kan tilføre området mere opmærksomhed.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Kardiolog ærgrer sig over, at Medicinrådet dumper lovende ny hjertemedicin I foråret afviste Medicinrådet at anbefale hjertemedicinen mavacamten til patienter med obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. Det ærgrer overlæge Morten Steen Kvistholm Jensen, AUH, fordi der ikke findes andre medicinske behandlinger til patienter med symptomer trods betablokker og calciumkanalblokkere.
1 kommentar
20 anbefalinger skal forme fremtidens speciallæger I en ny rapport præsenterer Sundhedsstyrelsen 20 anbefalinger med ændringer til den lægelige videreuddannelse. Se dem her.
1 kommentar
Region Midtjylland: Pilotprojekt for screening for lungekræft bør bo i Randers Region Midtjylland mener, at et pilotprojekt for et screeningsprogram for lungekræft skal have en plads på Regionshospitalet Randers. Det mener regionen, da de i forvejen har en særlig organisering af kræftscreening med Randers i centrum.
Skriv en kommentar
Slut med at lave lokumsaftaler med kræftpatienter Regeringen indfører ny overvågningsmodel og andre genopretningsinitiativer, der skal lukke hullerne på kræftområdet og bl.a. sikre, at man undgår mørketal i forbindelse med overskridelser af de maksimale ventetider. »Vi hverken kan eller skal acceptere, at patientrettigheder bliver tilsidesat,« siger Sophie Løhde (V).
Skriv en kommentar
Nye anbefalinger til behandling af epilepsiramte Sundhedsstyrelsen har netop udgivet nye anbefalinger for tværsektorielle forløb til mennesker med epilepsi. Anbefalingerne skal bl.a. hjælpe med at skabe opmærksomhed på de mindre synlige problemer, der kan være forbundet med epilepsi.
Skriv en kommentar
Statsrevisorerne kritiserer Sundhedsministeriet for ‘væsentlige regelbrud’ Sundhedsministeriet og flere af ministeriets styrelser herunder SSI og Lægemiddelstyrelsen modtager kritik i en ny beretning fra Rigsrevisionen.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart bliver ny direktør i Sundhedsstyrelsen Til efteråret stopper Søren Brostrøm som direktør i Sundhedsstyrelsen, og det bliver den nuværende direktør for Akutberedskabet i Region Hovedstaden, Jonas Egebart, der overtager posten 1. oktober.
Skriv en kommentar