På årets fedmekongres, Obesity Week, er der særligt fokus på, hvordan COVID-19-pandemien har haft betydning for folks muligheder for at motionere og den effekt, som det har haft på deres helbred og vægt. Flere studier, som er blevet præsenteret på kongressen, viser, at specielt overvægtige børn og børn i risiko for at blive overvægtige har taget på under pandemien. I et af studierne har forskere fra University of California under ledelse af lektor Amy L. Beck undersøgt, hvad nedlukningen af...

App hjælper forældre til at minimere risikoen for overvægt hos deres børn Forskere har udviklet en app, som minder forældre om at træffe sunde valg for deres børn. Forsøg med appen viser, at den også forbedrer børnenes sundhed og minimerer deres risiko for udvikling af overvægt.
Skriv en kommentarCDC-studie: Infektion med COVID-19 øger risiko for diabetes blandt børn Stort studie fra CDC viser, at hvis børn har været smittet med coronavirus, har de 2,5 gange højere risiko for senere at få en diagnose med diabetes. Vicepræsident for Juvenile Diabetes Research Foundation efterlyser mere forskning, før man kan konkludere dette.
Skriv en kommentar
Overlæge: Småbørn med akutte astmasymptomer skal behandles med hurtigtvirkende beta2-agonister Et dansk studie viser, at det gavner helt små børn under seks år, hvis de ved akutte astmasymptomer behandles med hurtigtvirkende beta2-agonister. Det bør være standard i behandlingen af små børn med astmasymptomer, i stedet for at vi prøver at gætte os frem til, hvem der skal have denne form for behandling, og hvem der ikke skal, siger overlæge og lærestolsprofessor Bo Chawes.
Skriv en kommentar
Dansk EMA-chef: »Det er fødselsdagen, man ikke har lyst til at fejre« COVID-19 blev ikke så stor en dræber som frygtet, og vaccinerne blev en succes. EU-landene blev klogere på krisehåndtering, og landene er nu langt bedre forberedt på næste pandemi, siger Steffen Thirstrup, chief medical officer i det europæiske lægemiddelagentur EMA.
Skriv en kommentar
Thea Kølsen Fischer: Storpolitik blokerer for opklaringen af COVID-19 Kom COVID-19 fra et laboratorium eller et dyremarked? Det svar får vi formentlig aldrig, fordi international storpolitik står i vejen for en opklaring. Alligevel er verden på mange områder et meget bedre sted i dag end i efteråret 2019, da der skete ‘noget’ i Kina, forklarer to af Danmarks førende epidemiologiske eksperter.
Skriv en kommentar
Vigtig lektie fra COVID-19: »Vi skal lytte mere til folk, der siger, at de har senfølger efter virussmitte« Det var den første variant af COVID-19, der stod bag langt de fleste tilfælde af senfølger i Danmark. Selvom der ikke længere er det store fokus på senfølger til COVID-19, er der stadig patienter, som ikke er sluppet af med dem endnu. Derfor er en af læringerne, at der generelt bør være større fokus på, at nogle mennesker udvikler senfølger efter virusinfektioner, siger forskningsleder og professor Lars Arendt-Nielsen fra Aalborg Universitetshospital.
1 kommentar
Rigshospitalet samler op på forskning i COVID-19: Pandemien ændrede vores adfærd Da Danmark for fem år siden lukkede ned, markerede det ikke blot begyndelsen på en periode, som havde stor indflydelse på vores fysiske helbred. Ny rapport fra Rigshospitalet, der samler resultaterne fra 20 forskningsprojekter under pandemien, viser, at vores mentale helbred og adfærd blev dramatisk påvirket under COVID-19. Nogle af de adfærdsændringer ligger stadig i os i dag, mens vi har glemt andre, siger professor Selina Kikkenborg Berg.
Skriv en kommentar
Et fysisk naboskab og en fælles vision baner vejen for ligeværdigt samarbejde om børn og unge KRONIK: På trods af en fælles patientgruppe, har pædiatrien og børne- og ungdomspsykiatrien ikke altid spillet på samme hold. Snart åbner dørene i Aalborg til et Børne- og Ungeunivers, hvor psyke og soma er lige vigtige, og hvor de to specialer kan berige hinanden faglige forståelser og tilgange til fordel for børn, unge og deres familier.
Skriv en kommentar
Bo Chawes vil som lærestolsprofessor rekruttere flere unge læger til pædiatri Bo Chawes er ny lærestolsprofessor i pædiatri på Københavns Universitet. Han ønsker at få forskningen ud af leve på børneafdelingerne og at få flere unge læger til at blive speciallæger i pædiatri.
Skriv en kommentar
Nye behandlinger viser lovende resultater hos børn med blodsygdomme Til årskongressen for American Society of Hematology er der blevet præsenteret flere interessante resultater med nye behandlinger til børn med blodsygdomme. Blandt andet giver tillæg af blinatumomab til standardbehandling af børn med B-celle akut lymfoblastisk leukæmi bedre sygdomsfri overlevelse, mens eltrombopag ser ud til at virke bedre end standardbehandling til børn med immun trombocytopeni.
Skriv en kommentar