Rigshospitalets karkirurgiske afdeling opererede i 2014 82 pct. af de patienter, der blev indlagt akut med bristet aortaaneurisme. Men i den seneste årsrapport fra den kliniske kvalitetsdatabase Karbasen fremgår, at samme afdeling kun opererede 30 pct. af disse patienter, og at afdelingen derfor med andre ord afstod fra at operere syv ud af ti. Tilsvarende tal fra flere andre karkirurgiske afdelinger viste også andele af ikke opererede patienter på ca. 50 pct. Nu viser en fornyet gennemgang af data, at...
Ny datasamarbejde samler viden om karkirurgi til nyrepatienter Et samarbejde mellem karkirurger og nefrologer skal for første gang give indblik i effekten af karkirurgi til nyrepatienter.
Skriv en kommentar
Herlev-forskere vil reducere skader efter hjerteblodprop Forskere fra Herlev søger partnere til projekt, som kan få stor indflydelse på, hvordan hjertepatienter i fremtiden vil klare sig efter en ballonudvidelse. Forskerne vil sprøjte melatonin direkte i hjertet før operationen for at reducere skader.
Skriv en kommentar
Overlæge på ESC: Det her var de mest interessante topstudier på årets kongres Overlæge og lektor Jacob Thomsen Lønborg var især begejstret for især to at de studier, som blev præsenteret på ESC. De kan begge være behandlingsændrende for hjertepatienter, siger han.
1 kommentar
Højdepunkter: Danske topresultater på ESC kan føre til behandlingsændringer Danske forskere præsenterede på den årlige kongres for European Society of Cardiology flere forskningsresultater blandt late breaking abstracts og hot line. Her er fem af de mest interessante, hvoraf flere potentielt kan føre til behandlingsændringer.
Skriv en kommentar
Kardiolog ærgrer sig over, at Medicinrådet dumper lovende ny hjertemedicin I foråret afviste Medicinrådet at anbefale hjertemedicinen mavacamten til patienter med obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. Det ærgrer overlæge Morten Steen Kvistholm Jensen, AUH, fordi der ikke findes andre medicinske behandlinger til patienter med symptomer trods betablokker og calciumkanalblokkere.
1 kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Patienterstatningen tilkender 33 mio. kr. til patienter efter amputationssag Amputationssagen i Region Midtjylland har to år efter udløst en erstatning på 33 mio. kr. Erstatningen dækker over 110 behandlede sager. Patienterstatningen ser amputationssagen som en af de alvorligste nogensinde.
Skriv en kommentar
Dansk studie tyder på godt nyt til personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt Yngre personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt kan også have gavn af at få indopereret en profylaktisk ICD, viser dansk forskning. Kronisk nyresygdom skal ikke være det afgørende for, om man skal have indopereret en ICD eller ej, siger forsker.
Skriv en kommentar
Nye tal: Flere danskere beholder benet Antallet af større amputationer er faldet fra 2021 til 2022. Samtidig er de regionale variationer i, hvor mange der amputeres, blevet mindre, viser nye tal fra Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP).
Skriv en kommentar
Markant dødelighed blandt patienter med KOL efter TAVI Behandling af forsnævret aortaklap kan gøres skånsomt med TAVI, men blandt personer med KOL kommer proceduren alligevel med en betydelig dødelighed inden for det første år efter operationen. Værst ser det ud for personer med KOL, som har oplevet forværring inden for det seneste år inden TAVI ‒ i særdeleshed blandt dem som tilmed ikke tager deres inhalationsmedicin.
1 kommentar
Biomarkør kendt fra hjertesvigt kan potentielt guide screening for atrieflimren Biomarkøren proBNP kan muligvis benyttes til at identificere personer, der har gavn af screening for atrieflimren, viser ny dansk forskning. Det handler om at screene de korrekte personer, så vi kan undgå overdiagnostik, samtidig med at vi kan reducere risikoen for blandt andet stroke, siger forskere.
Skriv en kommentar