Et nyt studie viser, at tillæg af lægemidlet abemaciclib til hormonterapi reducerer risikoen for tilbagefald med 25 pct. hos kvinder med højrisiko tidlig HR-positiv HER2-negativ brystkræft. Forskningsresultatet er netop præsenteret på den årlige kongres for European Society for Medical Oncology (ESMO), som i år afholdes online på grund af COVID-19. »Det er første gang i mere end 20 år, at vi har set fremskridt i den adjuvante behandling til denne form for brystkræft. Mange af disse patienter kan blive kureret...

Toppen af poppen på ESMO: Immunterapi kan kurere flere former for kræft På den årlige kongres for European Society of Medicinal Oncology pegede flere studier på, at immunterapi kan kurere patienter med flere forskellige former for kræft.
Skriv en kommentar
Danske bidrag på ESMO imponerer Danskere forskere havde kufferten fyldt med interessante forskningsresultater, da de tog til årets største kræftkongres på europæisk jord. Her kommer et overblik over de danske bidrag til ESMO. Heriblandt store medicinske forskningsresultater ved livmoderkræft og ved solide tumorer med HER2-mutation.
Skriv en kommentar
CDK 4/6-hæmmer plus førstelinjebehandling forlænger overlevelsen ved metastaserende brystkræft CDK 4/6-hæmmeren ribociclib var i et forsøg i stand til markant at forlænge overlevelsen for kvinder med HR+/HER2 metastaserende brystkræft.
Skriv en kommentar
Sådan går det brystkræftpatienter i Danmark efter T-DM1 Danske forskere har lavet den første nationale opgørelse over, hvordan det går patienter med HER2-positiv metastatisk brystkræft, der er behandlet med tre eller flere linjers behandling.
Skriv en kommentar
To nye forskningsresultater kan få betydning for behandlingen af kvinder med brystkræft En stor gruppe kvinder kan undvære stråleterapi, og adjuverende behandling med tamoxifen kan reducere sygdomsrisiko. Ny forskning præsenteret på SABCS kan få betydning for for fremtiden behandling af brystkræft.
Skriv en kommentarNye lovende lægemidler til behandling af brystkræft SABCS byder på flere studier med lovende nye behandlinger. To lægemidler ser ud til at kunne forlænge livet for kvinder med brystkræft, der er svær at behandle.
Skriv en kommentar
Brystkræft: Tumor-infiltrerende lymfocytter er potentiel markør for gavn af stråleterapi Nyt dansk studie peger på, at især én gruppe kvinder med brystkræft har mindre gavn af stråleterapi, nemlig dem med lave niveauer af tumor-infiltrerende lymfocytter og østrogenreceptor-negative tumorer. Hvis tumor-infiltrerende lymfocytter kan blive en markør for effekt af stråleterapi, kan vi bedre planlægge behandlingen af kvinder med brystkræft efter det, siger forsker.
Skriv en kommentar
Overlæge: Vigtigt med et tværfagligt syn på vores brystkræftpatienter Det er vigtigt at huske det hele menneske, når det handler om patienter med brystkræft. Det mener overlæge og brystkræftkirurg Inge Scheel Andersen. Hendes egen forskning peger på, at kvinder behandlet for brystkræft har mange forskelligartede følgevirkninger at slås med.
Skriv en kommentar
Brystkræftscreeninger øger kvinders lyst til at deltage i andre kræftscreeningsprogrammer Nyt studie viser, at når kvinder er til brystkræftscreening, er det ideelt også at tilbyde dem andre screeninger. Det kan øge deltagelsen i screeningsprogrammerne for tarmkræft og livmoderhalskræft, siger forsker.
Skriv en kommentar
PCOS øger risikoen for brystkræft efter overgangsalderen Dansk studie viser, at kvinder med polycystisk ovariesyndrom har forøget risiko for udvikling af brystkræft, men først efter overgangsalderen. Samme gruppe har også øget risiko for livmoderkræft før overgangsalderen og lille øget risiko for kræft i æggestokkene efter overgangsalderen. Vigtigt at disse kvinder følger screeningsprogrammet, siger forsker.
Skriv en kommentar
Verdens største kræftkongres var igen centrum for imponerende forsøg med nye behandlinger På den netop overståede kongres for American Society of Clinical Oncology blev der fremlagt en lang række imponerende resultater fra store kliniske forsøg med lægemidler til behandling af forskellige former for kræft. Her er en oversigt over det mest interessante på ASCO 2024.
Skriv en kommentar