Data fra Tyrol, der i foråret var et hotspot for smitte med COVID-19, viser, at selvom nogle patienter, der bliver ramt af COVID-19, oplever at få skader på lungerne, så forsvinder mange af skaderne igen over tid. Dataene stammer fra en undersøgelse, som netop er blevet præsenteret på den årlige kongres for European Respiratory Society (ERS), der i disse dage bliver afholdt. Kongressen foregår i år online på grund af COVID-19. I undersøgelsen blev 86 patienter, som havde været indlagt...

Overlæge om årets ERS: Positive oplevelser og bekymrende tendenser Årets store lungekongres for European Respiratory Society bød på især interessant forskning inden for brugen af kunstig intelligens til diagnosticering af patienter med lungesygdom. Men der blev også talt om mange af de problemer, som verden står overfor, herunder fortæller overlæge og professor Christian B. Laursen fra kongressen i Barcelona.
Skriv en kommentarUltralydsskanning afslører hvilke COVID-patienter, der får det svært Ultralydsskanninger kan bruges til at forudsige hvilke indlagte patienter med COVID-19, der skal holdes ekstra godt øje med, da de er i risiko for et svært sygdomsforløb. Det viser dansk forskning præsenteret på ERS.
Skriv en kommentarMobilapps kan høre, om folk har COVID-19 eller KOL Kunstig intelligens er en af ingredienserne i to nye forskningsarbejder, hvor forskere har udviklet mobilapps, der kan høre, om folk har COVID-19 eller skal til at opleve KOL-forværringer.
Skriv en kommentar
Hvad kan ultralydsskanninger sige om lungeinvolvering ved COVID-19? Forskere over hele verden slås med at forstå effekten af at blive smittet med COVID-19 på både den korte og lange bane. Et studie fra Odense undersøger, hvilken rolle ultralydsskanninger kan spille i den opfølgende fase til eksempelvis at opdage vedvarende lungeskader.
Skriv en kommentarSundhedspersonale hyldes med pris på ERS Hele verdens sundhedspersonales kamp mod COVID-19 bliver hyldet med pris på stor international lungekongres.
Skriv en kommentarCOVID-19: Færre typer svampe i lungerne koblet til forværret akut lungesvigt Ny forskning viser, at patienter i respirator grundet COVID-19 oplever sværere tilfælde af akut lungesvigt, hvis de kun har få typer svampe i lungerne.
Skriv en kommentar
Lille studie med store perspektiver: Antistoffer gør problematisk lungebakterie harmløs Pseudomonas aeruginosa skaber problemer for folk med lungesygdom, herunder cystisk fibrose og KOL. Et nyt studie med personer med KOL viser, at antistoffer mod bakterien kan forhindre immunforsvaret i at overreagere og dermed mindske risikoen for KOL-forværringer.
Skriv en kommentar
Forsker ser stort potentiale i at tracke virus i spildevand ESCMID: Siden coronapandemien har Statens Serum Institut overvåget dansk spildevand for COVID-19-virus. Overvågning af virus gennem spildevand rummer et enormt potentiale, men vi skal have det udbygget og også synkroniseret på tværs af landegrænser, fortæller forsker.
Skriv en kommentar
Klimaforandringer og antibiotikaresistens var i fokus på første dag af ESCMID Global ESCMID: Klimaforandringerne vil betyde, at milliarder af mennesker vil komme i risiko for malaria i fremtiden, samt at udviklingen af antibiotikaresistens vil ske hurtigere. Dette var nogle af nyhederne fra første dag på ESCMID Global.
Skriv en kommentarT-celler spiller overraskende rolle i immunforsvarets værn mod virus Nyt dansk forskningsarbejde i bl.a. Nature viser, at T-celler i de øvre luftveje spiller en essentiel rolle i immunforsvarets første værn mod luftvejsinfektioner og muligheden for at sprede dem videre. Måske skal vi ændre vaccinestrategi og udvikle vacciner, der laver ikke bare antistoffer, men også T-celler, siger KU-forsker.
Skriv en kommentar
Ambulante besøg blandt børn med RSV leder til flere indlæggelser end ved omikron og influenza Et stort svensk studie i JAMA viser, at blandt børn, der må en tur forbi hospitalet med en infektion med RSV, bliver langt flere indlagt end blandt børn smittet med influenza eller SARS-CoV-2 omikron. Studiet peger på, hvor vigtigt det kan være, at man i forhold til børn i risiko følger anbefalingerne for vaccinering og andre beskyttende tiltag, siger læge og Karolinska-forsker bag studiet.
Skriv en kommentar