»Man tager ikke bare 250.000 borgere og flytter dem fra ét hospital til et andet. Det betyder, at man fjerner indtægtsgrundlaget for Amager og Hvidovre Hospital, og giver Bispebjerg og Frederiksberg Hospital en opgave de umuligt kan løfte. Borgerne bliver ladt i stikken,« siger sundhedsborgmester Sisse Marie Welling (SF).Foto: Philip Davali

Reform kan dele københavnere i to forskellige sundhedsfællesskaber 250.000 københavnere skal skifte akuthospital, hvis Københavns Kommune skal indgå i sundhedsfællesskab med Frederiksberg. Ellers ender en kvart million københavnere med at være tilknyttet et hospital, som Københavns Kommune ikke har indflydelse på, advarer sundhedsborgmester.

Hvis regeringens udspil til en sundhedsreform bliver til virkelighed, risikerer 250.000 københavnere at blive ladt i stikken, advarer kommunens sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

I øjeblikket hører 350.000 af københavns 600.000 borgere nemlig til Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, mens de resterende 250.000 tilhører Amager og Hvidovre Hospital.

Men i regeringens sundhedsreform står Københavns Kommune til at være i sundhedsfællesskab med Frederiksberg Kommune under Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, mens Amager og Hvidovre Hospital hører til nabo-fællesskabet bestående af ni kommuner på vestegnen og Amager. Det er det glade vanvid, mener sundhedsborgmesteren.

»Man tager ikke bare 250.000 borgere og flytter dem fra ét hospital til et andet. Det betyder, at man fjerner indtægtsgrundlaget for Amager og Hvidovre Hospital, og giver Bispebjerg og Frederiksberg Hospital en opgave det umuligt kan løfte. Borgerne bliver ladt i stikken,« siger Sisse Marie Welling i en pressemeddelelse.

Ifølge sundhedsborgmesteren er der en måde, hvorpå man kan knække nøden. Men den løsning vil samtidig underminere hele formålet med sundhedsfællesskaberne.

»Alternativt kan man lade borgerne blive hos Amager-Hvidovre Hospital, men det ville stille os i en ny knibe. På den måde skulle København nemlig deles i to sundhedsfællesskaber, og så ville vi politikere reelt have ansvar for nogle borgere, som bliver behandlet i et system, vi ikke har nogen som helst indflydelse på,« siger hun.

Sisse Marie Welling har siden lanceringen af regeringens sundhedsudspil markeret sig som en af de fremmeste kommunale kritikere af planen. Tidligere har hun udvist bekymring for, hvor de praktiserende læger skal komme fra.

Skriv kommentar