Det skete i midten af februar, og det er kun den anden hjertepatient fra Jehovas Vidner, som Rigshospitalet i nyere tid har sendt til udlandet. Patienten blev sendt til Berlin, fordi kirurgerne på Rigshospitalet vurderede risikoen for at operere til at være for stor og derfor sagde nej. Rigshospitalet ønsker ikke at kommentere det konkrete patientforløb, men det er helt i tråd med gældende lovgivning, at en patient fra Jehovas Vidner får tilbudt behandling i udlandet, hvis ingen danske hospitaler vil operere, forklarer Kent Kristensen, som er lektor...

To klinikchefer: Hvad med coronavirussens andre ofre? Ophobningen af udskudte operationer under COVID-19-pandemien har skabt lange ventetider for patienter uden særlige rettigheder. Det vil i store træk sige alle dem, der hverken er akutte eller lider af kræft eller COVID-19. Klinikchef fra Aarhus Universitetshospital efterlyser fem konkrete tiltag fra politikerne.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentarRigshospitalet vinder kampen om hjertebørnene Sundhedsstyrelsen er ifølge udkast nået frem til, børnehjertekirurgi fremover kun kommer til at foregå på Rigshospitalet i København.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen går i clinch med Region Midtjylland Styrelsens direktør Søren Brostrøm vil ikke gøre brug af international ekspertise til at afgøre, om Rigshospitalet eller Aarhus Universitetshospital fremover skal have børnehjertekirurgien.
Skriv en kommentar
Riget-overlæge bliver adjungeret professor i Aarhus Jens Peter Gøtze er tiltrådt en stilling som adjungeret professor ved Aarhus Universitet. Her skal han med sine omfattende forskningskompetencer bidrage til at styrke den samlede forskningsprofil i det kardiovaskulære område på Health.
Skriv en kommentarBlodløs hjertekirurgi til Jehovas Vidner går overraskende godt Det går hjertepatienter fra Jehovas Vidner bedre end frygtet på operationsbordet. Selvom risikoen for at dø er større, fordi de ikke vil have blodtransfusioner, opererer hjertekirurgerne stort set alle.
Skriv en kommentar
To danske hospitaler er blandt de 20 bedste hospitaler i verden Flere af landets hospitaler er placeret på Newsweeks liste over de 250 bedste hospitaler i verden.
Skriv en kommentar
Dansk studie tyder på godt nyt til personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt Yngre personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt kan også have gavn af at få indopereret en profylaktisk ICD, viser dansk forskning. Kronisk nyresygdom skal ikke være det afgørende for, om man skal have indopereret en ICD eller ej, siger forsker.
Skriv en kommentar
Biomarkør kendt fra hjertesvigt kan potentielt guide screening for atrieflimren Biomarkøren proBNP kan muligvis benyttes til at identificere personer, der har gavn af screening for atrieflimren, viser ny dansk forskning. Det handler om at screene de korrekte personer, så vi kan undgå overdiagnostik, samtidig med at vi kan reducere risikoen for blandt andet stroke, siger forskere.
Skriv en kommentar
AUH er det 24. bedste hospital i verden ifølge Newsweek Aarhus Universitetshospital befinder sig i den globale top-25 ifølge det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek. Og er det 10. bedste hospital i Europa. Hospitalsdirektøren er meget tilfreds med målingen.
Skriv en kommentar
Officielt: Region Midtjylland fyrer koncerndirektør efter amputationsskandalen Amputationsskandalen i Region Midtjylland koster koncerndirektør Ole Thomsen jobbet. Det er vedtaget på et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde, der også bød på opbakning til yderligere undersøgelser og en planlagt styrkelse af karkirurgien.
Skriv en kommentar