I debatindlægget Åbenhed og Ytringsfrihed i Region Hovedstaden – eller mangel på samme af Niels Høiby og Carsten Rygaard i Dagens Medicin nr. 18/2017 sammenkobles den infame sagsbehandling og uværdige fyring af May Olofsson, tidligere ledende overlæge på Familieambulatoriet, Hvidovre Hospital med Region Hovedstadens reviderede og dugfriske politik på området: I det kommende politiske og bureaukratiske himmerige genopstår den mumificerede, men nok så bekendte grundlovssikrede ytringsfrihed. Man skal nu som offentlig ansat føle sig tryg i ansættelsen – ifølge regionsrådsformand...

Blev politikerne vildledt af embedsmændene? Åbent brev til regionsrådsformand Bent Hansen: Har du nogensinde overvejet, om det var en klog disposition at nedlægge fertilitetsklinikken på Aarhus Universitetshospital?
Skriv en kommentarVi arbejder konstant på at sikre balance mellem effekt og sikkerhed Lægemiddelstyrelsen og nabolandenes styrelser og EMA er i tæt kontakt om at sikre, at lægemidler kun godkendes eller får lov at blive på markedet hvis fordelene overstiger ulemperne.
Skriv en kommentarVi HAR handlet på Svendborgsagen Så længe lovgivningen er, som den er, mener vi faktisk ikke, at der er at fralægge sig ansvar, når vi opfordrer vores medarbejdere til at journalisere. Det er at varetage både vores medarbejderes og vores patienters interesser.
1 kommentarEr ‘medicinske skrivere’ en god business case? Sundhedsplatformen: Der er omkring 15.000 medicinske skrivere i USA, og de foreløbige erfaringer viser, at det øger lægernes produktivitet og arbejdsglæde, og fører til mere tilfredse patienter.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen: ADHD- og autismeklinikker er en dårlig idé, men reaktionen vidner om lys forude DEBAT: Hvis vi kan blive enige om at styrke den samlede behandlingskapacitet i psykiatrien, i stedet for at fortsætte med splittede, kortsigtede løsninger, har vi virkelig mulighed for at skabe noget varigt og meningsfuldt for vores patienter, mener Camilla Rathcke, formand for Lægeforeningen.
Skriv en kommentar
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
2 kommentarerVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
3 kommentarer
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
2 kommentarer
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination Debat: Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
Skriv en kommentar
En investering i en kommende kollega er en god og langsigtet investering DEBAT: Vagtdækning med medicinstuderende kan aflaste fast personale og skabe ledere og kommende kolleger, der forstår og kan tilpasse sig kommende generationer af sundhedspersonale, skriver formand for FADLs Vagtbureau.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar