Overenskomsten med de praktiserende læger er en kæmpe skalp af national karakter, og med den i hånden overtrumfer regionernes forhandler, Anders Kühnau fra Midtjylland, ganske hovedstadens Sophie Hæstorp og nordjyske Ulla Astman i det kommende socialdemokratiske rivegilde om at afløse Bent Hansen som formand for Danske Regioner. Kühnau ligner mere og mere en vinder, selvom han som den eneste af de tre ikke har meldt sit kandidatur. Endnu. Også her har han lært et par tricks af Bent Hansen. Kærlighed...

Vi skal forstå ulighed i sundhed for at give flere en god alderdom Regeringen er på vej med en ældrelov, og det bør være en anledning til at lægge en helhedsorienteret strategi for ældreområdet, som har fokus på ulighed i sundhed. Det kan betale sig, både menneskeligt og økonomisk.
Skriv en kommentarFaktabaseret mavefornemmelse Bornholms Hospital er sat på fri fod og ledelsen har en stor opgave i at overbevise afdelingerne om, at de ikke får en økonomisk lussing, hvis aktiviteten falder.
Skriv en kommentar
Opråb fra læger og forskere: Hvorfor nedlægges de psykiatriske hospitaler? ÅBENT BREV: En større organisatorisk ændring vil beslaglægge tid og arbejdskraft i årevis. Mange af de strukturer, vi har opbygget, afhænger af, at vi er samlet i ét psykiatrisk hospital. Vi sætter derfor spørgsmålstegn ved, om det er klogt at opsplitte psykiatrien midt i mange andre opgaver og en forestående fusion af regioner, skriver læger og forskere i Region Hovedstadens Psykiatri.
Skriv en kommentar
Blog: Fester og gæster International Forum kan blive et referencepunkt for læring og udveksling af idéer, takket være det store arbejde som mange fra især hospitaler og kommuner bidrager med. Jeg håber, at de danske deltagere under konferencen vil få den samme følelse, som jeg har haft i forbindelse med optakten til konferencen: At vi har meget at være stolte af og meget flot arbejde at vise frem, skriver Inge Kristensen, direktør for Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
Skuffende finanslovsaftale sætter 10-årsplanen for psykiatrien på pause Fire år er gået, og vi har stadig ikke fået en tydelig sammenhængende 10-årsplan for psykiatrien! Den seneste finanslov vidner desværre også om en anden reel politisk prioritering af psykiatrien. Hvornår mon regeringen har tænkt sig at indfri løftet om en velfinansieret 10-årsplan?, skriver Mikkel Rasmussen, næstformand i Dansk Psykiatrisk Selskab og tidligere ledende overlæge.
Skriv en kommentar
Sundhedsdirektør: Vi skal sætte E foran næsten al velfærdsservice i fremtiden I Haderslev er der lige nu 24 ledige stillinger på omsorgsområdet. I 2030 vil vi mangle 230, skriver direktør Rolf Dalsgaard Johansen. Den gode nyhed er, at der er en bred vifte af ting, som kan gøres. Den dårlige nyhed er, at ingen arbejder struktureret, systematisk, helhedsorienteret og på tværs af sektorer med hele viften.
Skriv en kommentar
Direktør for Absalon: Hvordan får vi flere mænd på sundheds-uddannelserne? Udviklingen har mange steder stået stille i årtier. Og det kønsopdelte arbejdsmarked er ikke kun et problem for den enkelte, men for arbejdsmarkedet generelt. Hvad gør vi?
Skriv en kommentar
Ingen ældrelov uden sundhed Når regeringen lancerer et ønske om at starte forfra på ældreområdet, er det afgørende, at man med det samme tager højde for de mange sundhedsopgaver, der løses i ældreplejen, skriver KL’s formand Jacob Bundsgaard (S).
Skriv en kommentar
Inkompetence kan tilgives, men ignorering af gentagne korrektioner er utilgiveligt Koncernledelsen i Region Midtjylland har i sagen om lavdosis CT-skanninger begået så mange fejl mod bedrevidende og trukket så mange lungekræftpatienter med i faldet, at det kun er et spørgsmål om, hvilke konsekvenser det skal have for de ansvarlige, skriver Ulrich Fredberg, tidligere ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg, der blev fyret som følge af sagen.
Skriv en kommentar
Vores tilgang til aldring bliver afgørende for fremtidens velfærd Vi har brug for en sammenhængende strategi for at holde hånden under velfærdsstaten, mens den danske befolkning bliver ældre, og vi har brug for at gå mange sammen om at arbejde på den nu. Ikke mindst for de unges skyld.
1 kommentar
Økonomiforhandlinger – et tragikomisk teaterstykke? Økonomiforhandlingerne mellem KL, Danske Regioner og regeringen er som et rituelt opført teaterstykke, der næppe heller i år vil skabe fundamentet for den nødvendige grundlæggende reform af sundhedsvæsenet. Det skriver VIVE's professor i sundhedsøkonomi Jakob Kjellberg.
1 kommentar