Et akutteam bestående af karkirurger, radiologer og anæstesiologer på Odense Universitetshospital har siden efteråret på døgnbasis opereret patienter med en bristet udposning på aorta. Med en reaktionstid på en halv time samles teamet på en specialindrettet operationsstue, hvor de kan foretage den komplicerede, akutte operation ved et lukket, såkaldt endovaskulært indgreb, som desuden foretages i lokalbedøvelse. Forudsætningen for at kunne tilbyde døgnbemandet behandling af bristede aortaaneurismer er, at OUH i efteråret fik det første døgnbemandede såkaldte REVAR-center i Danmark. REVAR...

Telemedicin skal forbedre genoptræning i Nordjylland Region Nordjylland tager telemedicin i brug for at få flere hjertepatienter til at gennemføre et rehabiliteringsforløb
Skriv en kommentar
Apopleksipatienter får trombolyse efter 25 minutter på hospitalet Bispebjerg Hospital har halveret den tid, der går på hospitalet, inden en apopleksipatient får trombolyse. Opskriften er nye arbejdsgange på neurologisk afdeling og i trombo-lysemodtagelsen
Skriv en kommentar
Atrieflimren skal behandles i specialiserede klinikker Professor Jørgen Jespersen og postdoc Jane Skov fra Syddansk Universitet mener, at behandling af atrieflimren med blodfortyndende midler er en opgave for specialister.
Skriv en kommentar
Læger bør insulinteste alle PCOS-patienter Risikoen for at udvikle en hjerte-kar-sygdom er særligt høj for kvinder med polycystisk ovariesyndrom. Læger skal være ekstra opmærksomme på de kvinder, som er insulinresistente, viser ny forskning fra Herlev Hospital.
Skriv en kommentar
Stentklapoperationer gavner de svageste patienter Selv de svageste patienter opnår store forbedringer med mere skånsom hjerteklapoperation, viser ny forskning fra Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Overlæge på ESC: Det her var de mest interessante topstudier på årets kongres Overlæge og lektor Jacob Thomsen Lønborg var især begejstret for især to at de studier, som blev præsenteret på ESC. De kan begge være behandlingsændrende for hjertepatienter, siger han.
1 kommentar
Højdepunkter: Danske topresultater på ESC kan føre til behandlingsændringer Danske forskere præsenterede på den årlige kongres for European Society of Cardiology flere forskningsresultater blandt late breaking abstracts og hot line. Her er fem af de mest interessante, hvoraf flere potentielt kan føre til behandlingsændringer.
Skriv en kommentar
Kardiolog ærgrer sig over, at Medicinrådet dumper lovende ny hjertemedicin I foråret afviste Medicinrådet at anbefale hjertemedicinen mavacamten til patienter med obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. Det ærgrer overlæge Morten Steen Kvistholm Jensen, AUH, fordi der ikke findes andre medicinske behandlinger til patienter med symptomer trods betablokker og calciumkanalblokkere.
1 kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Patienterstatningen tilkender 33 mio. kr. til patienter efter amputationssag Amputationssagen i Region Midtjylland har to år efter udløst en erstatning på 33 mio. kr. Erstatningen dækker over 110 behandlede sager. Patienterstatningen ser amputationssagen som en af de alvorligste nogensinde.
Skriv en kommentar
Dansk studie tyder på godt nyt til personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt Yngre personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt kan også have gavn af at få indopereret en profylaktisk ICD, viser dansk forskning. Kronisk nyresygdom skal ikke være det afgørende for, om man skal have indopereret en ICD eller ej, siger forsker.
Skriv en kommentar