Danske patienter med prostatakræft bliver blandt de første i verden, som kommer til at registrere bivirkninger til kemoterapi via et nyt elektronisk spørgeskema, som kan udfyldes på få minutter på en smartphone eller en tablet i hjemmet. Det skriver Rigshospitalets nyhedsbrev ‘IndenRigs’. Indberetningsværktøjet skal være med til at sikre tidlig opsporing af bivirkninger til kemoterapi og optimere behandlingen på baggrund af mere præcise og tidstro data. Samtidig kan lægen forud for konsultationen foretage sin vurdering af de indregistrerede svar og...

Midtjylland fjerner kontroversiel aldersgrænse for MR-diagnostik af mistænkt prostatakræft En politisk ømtålelig aldersbegrænsning på maksimalt 65 år for at få adgang til MR-scanning forud for biopsi ved mistænkt prostatacancer er nu fjernet i Region Midtjylland.
Skriv en kommentar
Koncernledelsen i Midtjylland: Aldersgrænse for tilbud om MR-skanning er sagligt velbegrundet Region Midtjyllands begrænsede kapacitet til at lave MR-skanninger af patienter med mistænkt prostatacancer anvendes bedst ved at tilbyde skanninger til patienter under 65 år, fremgår det af koncernledelsens redegørelse til regionsrådets sundhedsudvalg. Formand for hospitalsudvalg er fortsat modstander af et alderskriterie og vil gå videre med sagen, hvis der er flertal i udvalget.
Skriv en kommentar
Mange patienter med mistænkt prostatakræft har ikke adgang til den bedste diagnostik Regionerne kæmper med at få MR-skannere på plads, og få uddannet radiologer og urologer, der kan sikre, at patienter med mistænkt prostatacancer kan få en mere præcis diagnostik. Det betyder, at mens nogle patienter får den bedst mulige behandling, så må andre lade sig nøjes med den markant mindre præcise ultralydsskanning. Formanden for patientforeningen for prostatakræftramte fortæller om et stigende antal henvendelser fra mænd, der får afslag på MR-skanning.
1 kommentar
Gruppe bag manifest vil sikre bedre behandling for unge mænd med prostatakræft – lægefaglig formand er skeptisk En minidokumentar om unge mænd med prostatakræft har givet anledning til en række forslag til, hvordan behandlingen kan forbedres. Patientorganisation nikker genkendende til punkterne, mens formand for lægefagligt selskab både kan genkende dele, men samtidig er uenig i en række punkter.
1 kommentarNyt studie beregner eksakt risiko for prostatakræft Det er velkendt, at prostatakræft i familien markant øger risikoen for at få sygdommen, men først nu har et hold svenske forskere opdelt risikoen på non-, low- og high-risk prostatakræft. De nye resultater bør modvirke tendens til overbehandling, siger førsteforfatteren.
Skriv en kommentarFaglig arbejdsgruppe skal se på behandling af prostatakræft Sundhedsstyrelsen beder nu en faglig arbejdsgruppe vurdere den fagligt mest hensigtsmæssige placering af vurdering og behandling af patienter med prostatakræft.
Skriv en kommentarNICE anbefaler Jevtana mod prostatakræft Det engelske prioriteringsinstitut NICE har udsendt en endelig vejledning, der anbefaler Jevtana til behandling af patienter med prostatakræft. Dette går imod udmeldingen fra den faglige kommités udkast til en vejledning.
Skriv en kommentarLæger får ny RADS-vejledning for behandling af prostatakræft Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) har udsendt en ny behandlingsvejledning og lægemiddelrekommandation for behandling af metastaserende, kastrationsresistent prostatakræft.
Skriv en kommentarXtandi forbedrer progressionsfri overlevelse blandt prostatakræftpatienter Længere progressionsfri overlevelse, men også flere alvorlige bivirkninger ved brug af Xtandi i forhold til bicalutamid.
Skriv en kommentarStyrelse advarer om hjerterisiko ved lungekræftmiddel Lægemiddelstyrelsen gør opmærksom på risiko for hjertesvigt ved brug af Xalkori.
Skriv en kommentar
Folketinget støtter industri-uafhængig forskning Kun læger uden tilknytning til medicinalindustrien kan få del af den pulje på 7 mio. kr., som Folketinget har afsat til forskning i mulige bivirkninger ved HPV-vaccine.
Skriv en kommentar