Livsstil, miljø og sygdom er væsentlige faktorer, der er medvirkende årsag til, at sammensætningen af tarmfloraen varierer fra person til person. Nu viser britiske forskere i et tvillingestudie offentliggjort i tidsskriftet The Cell, at vores genetiske ophav spiller en større rolle end hidtil antaget, for hvilke typer af mikrober der trives i vores tarm. Resultaterne kan åbne for en mere individuel probiotisk behandling mod fedmerelaterede sygdomme baseret på hver persons genom. Tidligere forskning har vist en sammenhæng mellem tarmfloraens sammensætning...
Betablokkere før operation reducerer ikke dødeligheden Nyt Cochrane Review fraråder at tage betablokkere i perioden op til en operation uden for hjertet, fordi det skader mere end det gavner.
Skriv en kommentarHøjrisikopatienter har risiko for alvorlige blødninger med Pradaxa Patienter, der behandles Pradaxa har højere risiko for at få en alvorlig blødning i sammenligning med behandling med warfarin.
Skriv en kommentarAt bo i et ryger-hjem er som at bo i en kraftig forurenet by Rygning er usundt, men at leve sammen med en ryger kan udgøre en langt større sundhedsrisiko end hidtil antaget.
Skriv en kommentar
Nyt kodeks skal sikre dansk forsknings troværdighed Forskningsminister Sofie Carsten Nielsen lancerer regelsæt for troværdig forskning i Danmark.
Skriv en kommentar
Ny forskningsportal er en revolution inden for fedmeforskning Forskere har lanceret en portal til forskning i fedtvæv, der indeholder verdens største datasæt over fedtvævsbiopsier og gør det let at forske i fedtvævets betydning for bl.a. metabolisme og overvægt. Man kan på et øjeblik få adgang til information, der ellers ville have taget år at indsamle, lyder det fra Mikael Rydén, professor på Karolinska Institutet.
Skriv en kommentar
EU-projekt vil integrere sociale henvisninger i lægepraksisser Lægehuse i Region Nordjylland og Midtjylland er med i et nyt EU-forskningsprojekt, der undersøger, om sociale henvisninger fra praktiserende læger kan hjælpe sårbare grupper videre til sundhedsfremmende tilbud i lokalsamfundet.
Skriv en kommentar
Kardiologiprofessor: Nye resultater for semaglutids hjertebeskyttende effekt bør læses med forbehold Et nyt registerbaseret studie, SCORE, bekræfter tidligere kendt hjertebeskyttende effekt af ugentlig behandling med semaglutid, men studiedesignet har flere potentielle begrænsninger, mener professor Michael Mæng, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Aalborg-forsker modtager forskningspris for at forbedre diagnostik og behandling hos gravide Læge Nanna Maria Uldall Torp får Spar Nord Fondens Forskningspris for sin forskning om stofskiftesygdomme hos gravide. Forskningen forventes at lede til ændrede retningslinjer i hele landet.
Skriv en kommentar
Nye data fra SCORE-studiet: Behandling med semaglutid reducerer risiko for hjerte-kar-sygdomme En ny undersøgelse fra Novo Nordisk viser, at behandling med semaglutid 2,4 mg reducerer risikoen for hjerte-karsygdomme eller kardiovaskulære hændelser.
Skriv en kommentar
Ordre fra Trump rammer dansk professor: Vi risikerer selv at hænge på regningen Professor og seniorforsker Michael Theisen og hans forskergruppe under Statens Serum Institut risikerer at miste millionbevilling til udviklingen af en forbedret malariavaccine, hvis USAID lukkes. Forskningen er i fuld gang, og derfor risikerer SSI at skulle betale regningen for det påbegyndte arbejde.
1 kommentar
Stort potentiale i ny tilgang til at tackle kroniske og resistente bakterielle infektioner På baggrund af de første resultater har Innovationsfonden givet den maksimale bevilling på 1,5 mio. kr. til at støtte afprøvningen af en ny platform til levering af lægemidler, som kan forbedre effekten af antibiotika, og som ser ud til at have potentiale til at vende antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar