De nye regler, som Folketinget indførte i lørdags for at gøre samarbejdet mellem læger og industrien mere gennemsigtigt, vil fortsat kun synliggøre en lille del af det samarbejde, der pågår mellem læger og industri. Reglerne gælder nemlig kun for læger i klinisk arbejde — og for de læger i ledende stillinger, der har indflydelse på ordination og brug af lægemidler og medicinsk udstyr i relation til patienter. Alle de læger, der ikke er med til at behandle patienter, er undtaget,...

Opslag i ny liste over industrisamarbejder kræver sin patient Sundhedsstyrelsens nye dynamiske lister over lægers samarbejder med industrien skulle øge gennemsigtigheden for den enkelte patient. Men listerne snarere spreder end samler informationerne og er umulige at slå op i.
Skriv en kommentarNy honorarliste vil blive fyldt med fejl Ansvaret for at indberette samarbejdsrelationer og honorarernes størrelse ligger hos lægen frem for hos industrien. Det øger risikoen for snyd og fejl, advarer kritikere.
Skriv en kommentarIndustrihonorar får læger til at udskrive mere af firmaets medicin Nyt studie fra Harvard Medical School viser, at læger, som får betalt måltider eller får løn for at undervise fra et medicinalfirma, generelt udskriver flere af firmaets produkter end andre læger.
Skriv en kommentar
Topscorer har ikke fået penge fra industrien Ifølge Lægemiddelstyrelsens liste over sundhedsprofessionelles tilknytning til industrien er Jimmi Nielsen, ledende overlæge i psykiatri, den, der modtager flest penge. Men i virkeligheden har han stort set ikke fået en rød øre.
Skriv en kommentar
Oplysninger i register for industrisamarbejder tjekkes ikke Ansvaret for, at registret for industrisamarbejder rummer de rigtige oplysninger, er alene lægernes. Sundhedsstyrelsen tjekker dem kun ved stikprøver.
Skriv en kommentarHullet lovgivning giver ikke reelt billede af lægers industrisamarbejde Ifølge Sundhedsstyrelsens regler om tilknytning skal læger og andet sundhedspersonale ikke anmelde, hvis de samarbejder med udenlandske medicovirksomheder. Det betyder, at de kan arbejde for industrien uden at registrere partnerskabet nogen steder.
Skriv en kommentarAlmen medicinere har tjent 2,2 mio. kr. på samarbejde med industrien 131 speciallæger i almen medicin har tjent i gennemsnit 16.783 kr. på at samarbejde med lægemiddel- og medicoproducenter
Skriv en kommentar
Hjertelæger tjener millioner ved siden af arbejdet Lars Søndergaard fra Rigshospitalet forventer at tjene op til 2.150.000 kr. på sit arbejde med industrien i 2014 og 2015, da hans viden om hjerteklapper giver ham mulighed for at undervise rundt i hele verden.
Skriv en kommentarTopscorer arbejdede fuld tid ved medicovirksomhed Hjertelægen Gintautas Bieliauskas ligger med sine 3.200.000 kr. øverst på Sundhedsstyrelsens liste af sundhedsfaglige, der får økonomisk støtte fra industrien.
Skriv en kommentarDen kvindelige højdespringer: »Udviklingen af lægemidler er afhængig af industrielle samarbejder« Af Sundhedsstyrelsens liste over tilknytningsforhold fremgår det, at Nanna Emilie Overgaard har modtaget 715.000 kr. fra Novo Nordisk A/S.
Skriv en kommentar