Lægerne går videre med de patienter, de visiterer, og som de kender. En forløbskoordination bestående af sygeplejersker og sekretærer med fagindsigt koordinerer det hele. Det er tanken bag pilotprojektet på hæmatologisk afdeling på Sjællands Universitetshospital, som er et af de 20 forsøg på landsplan, der skal danne baggrunden for en national udrulning af patientansvarlige læger. Med 4.000 tilknyttede patienter og 15 læger får hver læge, der passer ambulatoriet, ansvaret for ca. 250 patienter. »Hvis jeg visiterer en patient, går jeg...

Stort nordisk studie: Gode resultater med MRD-guidet behandling med venetoclax, lenalidomid og rituximab ved MCL Et stort nordisk studie viser, at man med fordel kan lade målinger af minimal sygdomsrest guide behandlingen af patienter med mantle celle lymfom. Det kan både gavne sundhedsvæsenets økonomi og patienternes bivirkningsbyrde, ligesom det er muligt at stoppe og genoptage behandling, hvis man lader minimal restsygdom være behandlingsvejledende, siger overlæge Carsten Niemann.
Skriv en kommentar
Dansk forskning viste sig flot frem på årets store hæmatologiske kongres På årets store kongres for American Society of Hematology blev der fremlagt data fra flere store danske studier. Med resultaterne er vi ikke kun blevet klogere på en række hæmatologiske sygdomme, men også hvordan de skal behandles.
Skriv en kommentar
Ingen forskel i respons ved langtidsbehandling mellem hydroxyurea og pegyleret interferon alfa ved MPN Dansk fase 3-studie på årets ASH viser, at der ingen forskel er mellem hydroxyurea og pegyleret interferon alfa i forhold til at opnå molekylært respons og komplet klinisk-hæmatologisk respons ved langtidsbehandling af patienter med myeloproliferative neoplasier. Dog afslørede studiet også betydelige forskelle i responsmønstrene mellem behandlingsgrupperne.
Skriv en kommentar
Risikoen for at udvikle myelomatose kan være afhængig af bopæl Der er en uensartet geografisk fordeling af myelomatosetilfælde i Danmark og et potentielt ‘hotspot’ i fire kommuner. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag.
1 kommentar
Her er årets danske tophistorier fra ASH Danske forskere havde flere mundtlige præsentationer på årets kongres for American Society of Hematology. Vi har samlet en håndfuld af de mest interessante forskningsresultater fra dansk hånd, og der var både nyt inden for CLL, lymfomer og MPN-sygdomme.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger symptombyrden ved behandling af MPN-sygdomme Myeloproliferative neoplasier (MPN-sygdomme) kommer ofte med høj symptombyrde, der kraftigt kan påvirke livskvaliteten hos patienterne. Nu har danske forskere kortlagt, hvordan forskellige behandlinger påvirker symptombyrden i den ene eller anden retning.
Skriv en kommentar
Overlæge: Medicinrådets beslutning er godt nyt for skrøbelige AML-patienter Medicinrådet har godkendt behandling med kombinationen af venetoclax og subkutan azacitidin som førstelinjebehandling til skrøbelige patienter med AML. Det glæder dansk overlæge, som forklarer, at rigtig mange patienter vil få gavn af kombinationsbehandlingen.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse giver 2,6 mio. kr. til forskning i alvorlig blodsygdom Lektor Maja Ludvigsen fra Aarhus Universitet har modtaget en bevilling fra Kræftens Bekæmpelse til udvikling en ny metode til bedre og tidligere diagnosticering af blodsygdommen myelodysplastisk syndrom.
Skriv en kommentar
Flotte danske bidrag på EHA 2021 Årets store kongres for European Hematology Association er nået sin ende, og danske forskere har bidraget til kongressen med både fase 3-studier og registerstudier i verdensklasse.
Skriv en kommentar
CHIP associeres med nedsat nyrefunktion i stor befolkningsundersøgelse Mutationer associeret med de kroniske myeloproliferative neoplasier ser ud til at kunne reducere nyrefunktionen, allerede inden en diagnose bliver stillet.
Skriv en kommentar