Kritikken af kommunernes hjerterehabilitering er skudt et godt stykke over målet. Det mener Thomas Kastrup-Larsen (S), som er formand for social- og sundhedsudvalget i Kommunernes Landsforening (KL) og borgmester i Aalborg. »Jeg er ikke enig i den kritik, der bliver rejst. KL opgør flere gange årligt kommunernes udvikling inden for rehabilitering, bl.a. på hjerteområdet. Og på bare et år er der sket en gevaldig udvikling i antallet af kommuner, som har tilbud til borgere med hjerte-kar-sygdomme,« skriver Thomas Kastrup-Larsen i...

Hjerterehabiliteringen dumper mange steder Selvom de fleste hospitaler og kommuner mener, at de leverer god hjerterehabilitering, så er indholdet af programmerne for hjerterehabilitering flere steder middelmådigt.
Skriv en kommentarPLO stopper syddansk satsning på bedre blodfortyndende behandling Region Syddanmark har arbejdet for en ny organisering af den blodfortyndende behandling af atrieflimren — bl.a. med en fælles it-løsning, der skal koble almen praksis og hospitalerne.
Skriv en kommentarFokuseret ultralydsscanning af hjerter kan bruges af alle læger En dansk udviklet protokol gør det muligt for en vilkårlig læge at vurdere en patients hjertefunktion ved ultralydsscanning. Scanningen tager kun få minutter og giver ifølge ny forskning langt mere sikre diagnoser end den kliniske undersøgelse alene.
Skriv en kommentar
Shared care sikrer høj deltagelse i rehabilitering blandt blodproppatienter Kommunale sundhedscentre og praktiserende læger kan med fordel inddrages i rehabilitering og efterbehandling af patienter, der har været hospitalsindlagt med blodprop eller truende blodprop, viser studie præsenteret på ESC-kongressen.
Skriv en kommentar
Overlæge på ESC: Det her var de mest interessante topstudier på årets kongres Overlæge og lektor Jacob Thomsen Lønborg var især begejstret for især to at de studier, som blev præsenteret på ESC. De kan begge være behandlingsændrende for hjertepatienter, siger han.
1 kommentar
Højdepunkter: Danske topresultater på ESC kan føre til behandlingsændringer Danske forskere præsenterede på den årlige kongres for European Society of Cardiology flere forskningsresultater blandt late breaking abstracts og hot line. Her er fem af de mest interessante, hvoraf flere potentielt kan føre til behandlingsændringer.
Skriv en kommentar
Kardiolog ærgrer sig over, at Medicinrådet dumper lovende ny hjertemedicin I foråret afviste Medicinrådet at anbefale hjertemedicinen mavacamten til patienter med obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. Det ærgrer overlæge Morten Steen Kvistholm Jensen, AUH, fordi der ikke findes andre medicinske behandlinger til patienter med symptomer trods betablokker og calciumkanalblokkere.
1 kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Patienterstatningen tilkender 33 mio. kr. til patienter efter amputationssag Amputationssagen i Region Midtjylland har to år efter udløst en erstatning på 33 mio. kr. Erstatningen dækker over 110 behandlede sager. Patienterstatningen ser amputationssagen som en af de alvorligste nogensinde.
Skriv en kommentar
Dansk studie tyder på godt nyt til personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt Yngre personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt kan også have gavn af at få indopereret en profylaktisk ICD, viser dansk forskning. Kronisk nyresygdom skal ikke være det afgørende for, om man skal have indopereret en ICD eller ej, siger forsker.
Skriv en kommentar
Markant dødelighed blandt patienter med KOL efter TAVI Behandling af forsnævret aortaklap kan gøres skånsomt med TAVI, men blandt personer med KOL kommer proceduren alligevel med en betydelig dødelighed inden for det første år efter operationen. Værst ser det ud for personer med KOL, som har oplevet forværring inden for det seneste år inden TAVI ‒ i særdeleshed blandt dem som tilmed ikke tager deres inhalationsmedicin.
1 kommentar