Igennem en række patient-eksempler og (meget lidt teori) skal vi klædes på til at forstå EKG og handle derefter. 25% af os får atrieflimren i løbet af livet, og 25% af alle strokes skyldes embolier forårsaget af atrieflimren. Træthed, nærbesvimelser og besvimelser kan skyldes for dårlig impulsdannelse eller impulsledning. EKG tolkning opfattes ofte som vanskelig. Foredraget skulle gerne vise, at EKG tolkning i de fleste tilfælde er logisk og relativt simpel

Fejring af landets bedste kliniske forsøg giver håb for bedre behandling i fremtiden Ved den årlige fejring af det ypperste inden for dansk klinisk forskning viste vinderprojekterne, hvor stor en forskel forskningen kan gøre for patienterne. Anders Perner, overlæge på Rigshospitalet og næstformand i LVS, efterlyser større økonomisk velvilje fra staten til at støtte op om grundig og valid forskning.
Skriv en kommentar
Aarhus får ny klinisk lærestolsprofessor i ortopædkirurgi Ole Rahbek er ny klinisk lærestolsprofessor i ortopædkirurgi ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og Afdeling for Ortopædkirurgi på Aarhus Universitetshospital
Skriv en kommentar
Region Hovedstaden blæser til kamp mod forbruget af opioider Region Hovedstaden har vedtaget en ny handleplan, der skal sænke det lægeordinerede forbrug af opioider med mindst 15 pct. Med handleplanen følger ambitiøse mål for indsatsen i både almen praksis og i den sekundære sektor, hvor brugen af flere lægemidler udfases.
Skriv en kommentar
Atopisk eksem udligner gavnlige forskelle i hudens mikrobiom Dansk studie viser, at atopisk eksem dikterer mikrobiomet i over- og underhuden, så de normale forskelle mellem individer og hudhabitater bliver mindre udtalte. Den specifikke mikrobielle profil hos personer med atopisk eksem kan guide en mere individualiseret behandling til den enkelte patient, siger adjunkt Lene Bay fra Skin Immunology Research Center.
Skriv en kommentar
10-årsplanen for psykiatrien er endeligt på plads med bred politisk opbakning Med et varigt løft på 4,6 milliarder kroner og bred politisk enighed er 10-årsplanen for psykiatrien nu endeligt vedtaget. Lægeforeningen roser planen, men efterlyser konkrete ambitioner for speciallæger og kapacitet.
Skriv en kommentar
Region Nordjylland tager ydernummer fra læge for at bryde sundhedsloven Efter et længere forløb har Region Nordjylland højst usædvanligt besluttet at hjemtage et ydernummer fra en praktiserende læge i Sindal. Årsagen er, at regionen vurderer, at der i strid med sundhedsloven ikke er en fast læge til stede i lægeklinikken. Ejerlægen anfægter afgørelsen.
1 kommentar
Nyt fra ESMO Breast Cancer: Fokus på HER2-positiv brystkræft To nye forskningsresultater, der er blevet præsenteret på den årlige kongres for European Society of Medical Oncology – Breast Cancer, peger på mulige nye måder at behandle genstridig HER2-positiv brystkræft.
Skriv en kommentar
ESMO Breast Cancer: Her er årets internationale og danske højdepunkter APHINITY og DESTINY-Breast6 var i fokus til årets kongres for European Society of Clinical Oncology – Breast Cancer, og det samme var et par interessante danske studier. Dette er højdepunkterne fra årets kongres.
Skriv en kommentar
Geriatrisk tilgang kan spare mange genindlæggelser af ældre med bestemt tarminfektion Dansk studie i Lancet viser, at når geriatrikere tager sig af behandlingen af ældre patienter med infektioner med Clostridium difficile og har mulighed for at give fæcestransplantation i hjemmet, nedsætter det markant de ældres risiko for genindlæggelser, ligesom det er billigere for sundhedssystemet.
Skriv en kommentar
Disse bakterier truer sygehusene og får professor til at holde sig fra salat i udlandet Professor Ulrik Stenz Justesen stiftede for første gang bekendtskab med OXA-48-producerende bakterier i 2011 i Tyrkiet. Siden da har de resistente bakterier spredt sig ud over hele verden og udgør i dag et omfattende sundhedsproblem. De har i den grad også sneget sig ind på de danske sygehuse.
Skriv en kommentar
Efter nyt Lancet-studie: »Vi skal blive klogere på, hvad der bør ekskludere fæcesdonorer ved Clostridioides difficile infektioner« Hvis fæcesdonorer har været i behandling med antibiotika inden for de seneste 12 måneder, nedsætter det chancen for succes ved fæcestransplantation til patienter med Clostridioides difficile-infektioner, viser et nyt dansk studie i Lancet. Studiet viser også, at konsistensen af afføringen har betydning for chancen for succes. Vi skal blive klogere på, hvad der bør ekskludere fæcesdonorer, og hvad der ikke bør, siger overlæge og lærestolsprofessor Christian Erikstrup.
Skriv en kommentar