#85 Frygtelige forsøg Hvor længe kan menneskekroppen overleve i koldt vand? Hvordan reagerer de indre organer på ekstreme trykforhold og iltmangel? Tag med tilbage til Nazityskland, og bliv klogere på, hvordan de konkrete forsøg fandt sted, hvilket idégrundlag de byggede på, og hvordan de har formet nutidens etiske retningslinjer for menneskeforsøg.

Hvor længe kan menneskekroppen overleve i koldt vand? Hvordan reagerer de indre organer på ekstreme trykforhold og iltmangel? Det er eksempler på forskningsspørgsmål, som nazistiske læger forsøgte at besvare under Anden Verdenskrig. Med et komplet fravær af forskningsetik udførte lægerne adskillige frygtelige menneskeforsøg, som skulle frembringe viden, der kunne gavne det nazistiske styre. I dette program af Stetoskopet tager historiker Therkel Stræde os med tilbage til Nazityskland, hvor den nazistiske ideologi var totaltoverskyggende for lægeløftet og enhver patientrettighed. Vi skraber...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind