Strejke blandt portører breder sig Overenskomstridige arbejdsnedlæggelse i Region Sjælland har spredt sig til hospitaler i Hovedstaden.

Onsdag besluttede portørerne på flere sygehuse i Region Hovedstaden at gå hjem fra arbejde i sympati med deres strejkende kolleger i Region Sjælland. Strejken fortsætter i dag, skriver Sjællandske.

FOA København oplyser, at den overenskomstridige arbejdsnedlæggelse onsdag omfattede Rigshospitalet, Frederiksberg Hospital, Glostrup Hospital, Amager Hospital og Hvidovre Hospital.

»I dag har vi fået melding om, at portørerne fortsætter arbejdsnedlæggelsen samme steder. Desuden har portørerne på Bispebjerg Hospital og Herlev Hospital også nedlagt arbejdet,« siger Ken Petersson, formand for FOA København, til Sjællandske.

Portørerne i Region Sjælland har nedlagt arbejdet efter længere tids uro om en ny serviceassistentuddannelse, der betyder, at portørerne skal løse flere opgaver end portørarbejdet – f.eks skal de også stå for rengøring. Ledelsen har truet med fyringer, hvis ikke portørerne får taget uddannelsen, inden året er omme.

Ifølge et tweets fra Region Hovedstaden vil portørerne i regionen genoptage arbejdet i løbet af dagen.

 

Kommentarer

  1. Man kunne fristes til at sammenligne med den arbejdsglidning som lægerne ligeledes er udsat for, nu hvor de efter Sundhedsplatformens indtog, også skal til at varetage sekretær-opgaver. De har travlt i DJØF’s “forbedringsafdeling”… Suk

Skriv kommentar