Ny hjerteformand: Almen praksis har en stor opgave

Ny hjerteformand: Almen praksis har en stor opgave Kardiolog Henrik Steen Hansen er valgt som ny formand for Hjerteforeningen. 

Psykisk og social rehabilitering skal skrives ind i sundhedsloven som en patientrettighed, og så skal der sættes nationale mål for behandlingen af hjerterelaterede risikofaktorer i almen praksis. Det mener den nyvalgte formand for Hjerteforeningen Henrik Steen Hansen, overlæge med kardiologisk afdeling på Odense Universitetshospital

Han blev 12. maj valgt som ny formand for Hjerteforeningen. Almen praksis bliver et vigtigt fokusområde de kommende år, siger han.

»Vi har set et fald i dødsfald af hjerte-kar-sygdomme de seneste 10-15 år, og det betyder, at flere og flere lever med en hjerte-kar-sygdom. Almen praksis har et stort ansvar for, at de patienter får en bedre livskvalitet,« siger Henrik Steen Hansen.

Livskvaliteten skal bl.a. forbedres ved, at de praktiserende læger får bedre kendskab til forebyggelse og behandling af risikofaktorer som blodtryk og kolesteroltal, som er forbundet med hjerte-kar-sygdomme.

»Vi har rigtig god og effektiv medicin til behandling af risikofaktorerne, og der ligger en meget stor opgave i at få implementeret al den viden, vi har om forebyggelse og behandling i almen praksis. Hjerteforeningen kommer til at arbejde for et samarbejde om at sætte mål for behandlingen af risikofaktorer i almen praksis,« siger Henrik Steen Hansen.

Henrik Steen Hansen arbejder på OUH’s hjerteafdeling med patienter med kranspulsåreforkalkninger og udfører forundersøgelse med kontrast og efterfølgende ballonudvidelsesbehandling. Han leder desuden hjerterehabiliteringsprogrammet på Odense Universitetshospital.

Hen afløser kardiolog Peter Clemmensen på formandsposten.

Et andet stort område, som Hjerteforeningen kommer til at arbejde for i de kommende år, bliver rehabilitering af hjerte-kar-patienter.

»Vi ved, at rigtig mange patienter ikke får det tilbud om rehabilitering, som de burde. Hjerteforeningen arbejder hen imod, at den psykiske og sociale rehabilitering af hjerte-kar-patienter skal være en patientrettighed, som skal skrives ind i sundhedsloven. Rehabiliteringen er præget af en broget skare af aktører, og der mangler klarhed over, hvem der har ansvaret,« siger Henrik Steen Hansen.

Skriv kommentar