Bent Hansen: Overlæger tidligst i akutvagt om et år Tidligst ved næste års overenskomstforhandlinger med Overlægeforeningen kan det igen komme på tale, at tvinge erfarne overlæge på vagt i landets akutmodtagelser, siger Bent Hansen. 

Danske Regioner har ikke opgivet ambitionen om at få erfarne speciallæger ud i akutmodtagelserne – også uden for dagtimerne.

Det siger formand Bent Hansen (S) til Berlingske.dk.

»Vi havde det som topprioritet ved de seneste overenskomstforhandlinger med Overlægeforeningen, som stejlede fuldstændig over at skulle gå i akutvagter, og vi vurderede, at det ikke var værd at tage en strejke på. Men det står stadig øverst på vores dagsorden, og det ligger helt fast, at der på de store akutmodtagelser skal stå speciallæger klar til at tage sig af de alvorligt syge patienter,« siger Bent Hansen til avisen.

I 2009 lovede Bent Hansen ellers, at Yngre Læger inden for to år ville få selskab af erfarne kolleger til at tage imod patienter med akut behov for behandling, men i dag må Bent Hansen erkende, at det mål var for optimistisk.

Overlægeforeningen afviser kategorisk, at det er deres overenskomst, der blokerer for at få flere speciallæger i front.

»Bent Hansen udtalelser viser, at han er parat til at lyve for at undgå at blive stillet til ansvar for sine løfter. Vi går allerede i vagt, og vores overenskomst hindrer ikke, at overlæger pålægges akutvagter, for reglerne er de samme som de yngre læger, der er i front. Det ved man også på mange sygehuse, der for tiden sætter flere overlæger i akutvagt. At Bent Hansen lader som om, at overenskomsten blokerer, er dybt pinligt og ansvarsforflygtigelse af værste skuffe,« siger Overlægeforeningens formand, Anja Mitchell.