Hvert år er der millioner af ambulante kontakter med borgere, der har en kronisk sygdom eller som er i en opfølgning efter en akut sygdom, hvor den primære behandling er afsluttet. Sundhedsvæsenet må anvende i hundredvis af millioner, måske endda milliarder af kroner på denne ambulante aktivitet, der kort kan beskrives som en aktivitet, der søger at forsikre mod, at sygdommen bliver værre, kommer igen eller fortsat ser ud til at være dér, hvor man har placeret den. Enten i...

Direktør for Absalon: Hvordan får vi flere mænd på sundheds-uddannelserne? Udviklingen har mange steder stået stille i årtier. Og det kønsopdelte arbejdsmarked er ikke kun et problem for den enkelte, men for arbejdsmarkedet generelt. Hvad gør vi?
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen styrer stadig stædigt uden om sit ansvar Nu må Sundhedsstyrelsen stoppe med at snakke udenom og sluge de nødvendige kameler, så vi kan komme videre, for det er svært at være praktiserende læge i den nuværende situation, skriver overlæge Klavs Würgler Hansen.
2 kommentarer
Øget testkapacitet er ikke (hele) svaret på coronaflaskehals Når sundhedsvæsenet øger kapaciteten på coronatest, stiger efterspørgslen samtidig. De aktuelle ventetider imødegås derfor smartere ved at prioritere adgangen til test end ved at øge testkapaciteten, skriver VIVEs professor i sundhedsøkonomi, Jakob Kjellberg.
Skriv en kommentarCOVID-19 kan hjælpe danske unge af med europarekord i druk Når intet er, som det plejer, føles restriktioner mindre indgribende end ellers. COVID-19 kan have skabt gunstige forhold for Sundhedsstyrelsens satsning på at få unge til at drikke mindre alkohol, skriver professor Jakob Kjellberg.
Skriv en kommentarMan kan ikke være for eller imod lavdosis CT scanning ved mistanke om lungekræft Lavdosis CT-scanning er en eksperimentel og uvidenskabelig udredningspraksis, som indtil videre ikke hører hjemme i Region Midtjylland, skriver syv lægefaglige direktører fra regionen.
12 kommentarer