01

Grønlands sundhedsvæsen jagter danske læger At tage job som læge i Grønland kan være en faglig og menneskelig oplevelse, men også en udfordring, både fagligt, kulturelt og personligt.

Den danske cheflæges sidste år Anne-Marie Ulrik er cheflæge i Grønlands Sundhedsvæsen og arbejder på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk. En gammel drøm om at bo i Grønland fik hende til at søge mod landet, og nu har hun arbejdet der sammenlagt seks år.

Fra dansk praksis til altmuliglæge i Grønland Bent Møller er i dag 73 år, men er stadig aktiv som læge. Han er udsendt til Grønland flere gange om året, hvor han oplever en bred vifte af lægefaglige problematikker.

»Karrieren har ikke drevet mit liv. Det har Grønland« 45-årige Uka Wilhjelm Geisler er overlæge med specialeansvar for kardiologi på medicinsk afdeling på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk. Hun har sammenlagt arbejdet i Grønland i 12 år.

»Skelet af en kvindelig Idiot paa 16 Aar – Størstedelen af Knoglerne stærkt angrebet af Osteomalaci« De udstillede kropsdele på Medicinsk Museion kommer fra mennesker, hvis skæbne fascinerer. En af konservatorerne bag udstillingen ’Det indsamlede menneske’, Nanna Gerdes, fortæller historien om et skelet, som i sjælden grad fascinerede hende.
Fire psykiatere: Her er vores ønsker for 2016 Flere læger og færre patienter er blandt de mange ønsker, som fire psykiatere stiller for psykiatrien i det kommende år.

15. januar 2016 (#1) Jysk rollemodel truet af lukning | Psykiater meldt til politiet

Bevar so ein ding Tønder Sygehus er en af løsningerne på det behandlingsmæssige vakuum, som truer om få år, når supersygehusene slår dørene op og høvler halvfabrikatapatienter igennem til hjemsendelse i ekspresfart.
