Lægen med verdens mest hårdføre patienter Til hverdag er Lars Juel Andersen kardiolog i Roskilde, men et par gange om året trækker han i landsholdstøjet som læge for Danmarks Cykle Union. Og cykelryttere er en helt anden størrelse end almindelige patienter
Laboratoriet der får lægers ideer i appstore Klinikeres ideer bliver til prototyper på apps i innovationsprojektet APPlab på Aarhus Universitetshospital. På to år er det blevet til 47 prototyper, og der er mange flere på vej, for interessen for mobile løsninger i sundhedssektoren er stor.
Patienter skal inddrages på alle ledelsesniveauer i Region H Interview. Formand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), vil i forbindelse med budgetforhandlingerne i regionen forsøge at indføre kulturændringer på regionens hospitaler, så patienter i langt højere grad bliver inddraget.
Region H indfører elektroniske patienttilfredsundersøgelser på alle afdelinger Det er ikke nok, at patienttilfredsheden måles en gang årligt i LUP. Derfor indfører Region Hovedstaden online patienttilfredshedsmålinger på alle afdelinger.
Derfor bliver Lars Gehlert Johansen skiftet ud som formand ANALYSE: I morgen (Lørdag 26. sep.) er der valg til formandsposten i DSAM. Tre kandidater har meldt sig, og alt peger på, at det videnskabelige selskab lørdag vil stå med en ny formand.
Overenskomststrid gør praksisplaner værdiløse Praksisplaner. PLO og Danske Regioner er uenige om tolkningen af et tillæg til den seneste overenskomst, og det betyder, at der ikke bliver afsat penge til nye opgaver, der løses decentralt. Og det forringer værdien af praksisplanerne.
»Spild af tid på et højt plan« I Region Syddanmark er læger og politikere enige om en praksisplan, der skal gælde 2015-2018. Men da de ikke er enige om at trække sygebesøg og samtaleterapi ud af den centrale overenskomst, kan de ikke lave aftaler om de nye opgaver.
Praktik i praksis blev en øjenåbner Medicinstuderende Maya Dalgaard brugte to uger af sin ferie i en praksis på Mors. Livet som praksislæge på landet er kommet med i hendes palet over fremtidsmuligheder. Opfordringen til andre er, at de også skal prøve, hvordan der er i praksis.
»Jeg hører til dem, der tror, at når data eksisterer, opstår der et pres for at bruge dem« Thomas Ploug er professor i anvendt etik og er formand for den arbejdsgruppe i Etisk Råd, der har set på data og samtykke. Han er tilhænger af stærk dansk sundhedforskning, men mener ikke, at den nuværende dataindsamling er bæredygtig.
Flygtninge har mobiliseret mange læger Siden de første flygtninge ankom med færge og tog til Rødby og Padborg, er rigtig mange danskere trådt til med frivillig hjælp. Det gælder også mange læger, som har hjulpet de nyankomne flygtninge med medicin og tryghed.