Det længe ventede speciale i akutmedicin slår efter sommerferien dørene op. De tre videreuddannelsesregioner – Nord, Syd og Øst – er således for tiden ved at gøre klar til at begynde de første introforløb efter sommerferien. »Vi regner med at slå omkring 30 introduktionsstillinger op til besættelse efter sommerferien,« siger Lise Møller, sekretariatschef i Videreuddannelsesregion Øst, der dækker Hovedstaden og Sjælland. Videreuddannelsesregionerne har forpligtet sig på at oprette et antal uddannelsesstillinger i akutmedicin over de kommende år. Videreuddannelsesregion Øst har...

Den første danskuddannede akutlæge: Drømmen om akutmedicin fik hende til at skifte fag For mere end 15 år siden faldt Larissa Callesen for det akutmedicinske speciale, søgte ind på lægestudiet og bliver nu den første danskuddannede læge. Et valg hun aldrig har fortrudt.
Skriv en kommentarNyt sammenhængende uddannelsesforløb skal tiltrække læger til Esbjerg I et forsøg på at fastholde unge læger i Region Syddanmark vil sundhedsministeren gøre det mere attraktivt at vælge videreuddannelse på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, der får lov at etablere et sammenhængende uddannelsesforløb inden for lungemedicin.
Skriv en kommentar250 ekstra studiepladser til lægeuddannelser i hele landet Regeringen udvider antallet af studiepladser og opretter nye kandidatuddannelser i Esbjerg og Køge. Lægeforeningen frygter, at det vil skabe køer, når lægerne skal videre i deres uddannelse.
Skriv en kommentar
Seniorer vil bevare tilknytning til arbejdsmarkedet: »Man er jo læge hele livet« De store efterkrigsårgange er begyndt at gå på pension, men mange vil gerne beholde en vis tilknytning til arbejdslivet. Men hvordan? De lægelige foreninger har laserfokus på tilbagetrækning og fastholdelse af de ældste medarbejdere. Det gælder også pensionistlægernes egen forening.
1 kommentar
»Ansættelsen af Matilde har åbnet øjnene for, at det kan fungere med deltid« Læge Matilde Eriksen blev sidste år ansat i en introstilling på 22,3 timer pr. uge på akutmedicinsk afdeling ved Aalborg Universitetshospital. Siden er der lavet aftaler om deltid med yderligere tre yngre læger på afdelingen. For cheflæge Jørn Munkhof Møller handler det om at tilbyde de lempeligere arbejdsvilkår, som de yngre læger efterspørger. Han erkender dog samtidig, at deltidsjob-kvoten ikke må blive for høj – af hensyn til vagtplanlægningen.
Skriv en kommentar
Yngre læger i Nordjylland ønsker fleksibilitet i uddannelsesforløb – regionen er lydhør, men har flere hensyn at tage Sundhedsstyrelsen har overtrumfet et ‘nej’ fra Region Nordjylland og finder, at hensynet til det lægedækningstruede område vejer tungest, hvorfor en ung læge får lov til at flytte uddannelsessted til Thisted fra Aalborg. De yngre læger håber på mere fleksibilitet fra regionen, men uddannelseschef mener, at fleksibilitet også har konsekvenser. Hun er dog lydhør inden for de overordnede rammer og muligheder.
Skriv en kommentar
Læger frygter for konsekvenser af kritiske ytringer Frygt for repressalier får mange læger til at lægge bånd på sig selv og undlade at ytre sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen. Det viser en ny undersøgelse, som Dagens Medicin står bag. Det er særligt kritisk i en tid, hvor sundhedsvæsenet er under stort pres, lyder det fra professor i sundhedsledelse.
Skriv en kommentar
Formænd bekymret over ny undersøgelse af lægers ytringsfrihed Flere end otte ud af ti læger mener, at der er et generelt problem med lægers ret til at ytre sig om kritiske forhold. Det er bekymrende, lyder det fra både Overlægeforeningen og Yngre Læger, som peger på bedre ledelse, hvis tingene skal ændres.
Skriv en kommentarJuraprofessor: Offentligt ansattes ytringsfrihed rækker langt Mere end halvdelen af de adspurgte læger i Dagens Medicins undersøgelse om ytringsfrihed ved ikke, om deres arbejdsplads har klare regler for, om man må ytre sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen. Men reglerne er faktisk simple, fortæller juraprofessor.
Skriv en kommentar
Han gik i brechen for sine patienter, og det kostede ham jobbet Overlæge Anders Møllekær stak næsen frem og kritiserede ledelsen på Regionshospitalet Gødstrup. Han endte med at blive sygemeldt og senere opsige sin stilling på akutmodtagelsen. Nu fortæller den 44-årige læge om en udbredt management by fear-kultur, der ifølge en ny undersøgelse for Dagens Medicin ser ud til at præge landets hospitaler.
1 kommentar
Lægefaglig direktør: »Der er meget af det her, jeg ikke kan genkende« Der er altid to sider af en sag. I sagen om akutmodtagelsen på Gødstrup, hvor et bekymringsbrev fra en lægegruppe førte til en konflikt internt på hospitalet og senere til, at talsmanden sagde op, har den lægefaglige direktør, Jens Friis Bak, en anden version af forløbet.
1 kommentar