Rækken af nye, dyre hepatitis C-lægemidler kommer foreløbigt omkring en tredjedel af landets diagnosticerede hepatitis C-patienter til gavn. Tal fra landets fem regioner viser, at gennemsnitligt hver tredje af de patienter, som er fulgt på hospitalernes infektionsmedicinske afdelinger, er blevet sat i behandling med de såkaldte direkte aktive antivirale lægemidler, som erfaringsmæssigt helbreder 90-100 pct. af de smittede patienter. Hepatitis C-virus (HCV) forårsager leverbetændelse, og tidligere har det ikke være muligt at behandle årsagen til infektionen. I dag er der...
RADS inkluderer nye lægemidler i hepatitis C-vejledning Fagudvalget for behandling af hepatitis C har opdateret sit baggrundsnotat med to nye behandlinger.
Skriv en kommentar
Oppositionspartier ærgrer sig over delt sundhedsministerium »Et tab for sundhedsområdet, at Sophie Løhde skifter ministerium,« siger Liselott Blixt (DF).
Skriv en kommentarSamråd endte i nej til certificering Regeringen og Socialdemokratiet er enige om, at der ikke skal indføres certificering af speciallæger.
Skriv en kommentarLøhde holder fast: Udgifter til fedmekirurgi vil ikke stige Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) gentog tirsdag under et samråd, at nye og mere lempelige retningslinjer for fedmekirurgi ikke vil få udgifterne til at stige.
Skriv en kommentar
Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser 1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.
Skriv en kommentar
Politikere på Christiansborg er ikke i tvivl: Politiet skal have information om lægelige kørselsforbud Mens der pågår drøftelser på tværs af flere ministerier for at undersøge, om der er behov for at skærpe reglerne for det lægelige kørselsforbud, lægger flere oppositionspolitikere nu pres på for ændringer.
4 kommentarer
Udvalget for en mere værdig død foreslår aktiv dødshjælp i Danmark Uhelbredeligt syge, der er døende, skal kunne få hjælp til at afslutte livet, lyder et forslag i et refleksionsoplæg fra udvalget for en mere værdig død, der er landet på regeringens bord. Sundhedsminister inviterer Folketingets partier til en bred drøftelse med afsæt i oplægget.
Skriv en kommentar
Lægelige kørselsforbud er usynlige for politiet: »Vi har et pseudosystem« Der er stor uenighed, når det gælder spørgsmålet, om politiet skal have besked, når en læge udsteder et kørselsforbud til en patient. Mens DSAM-formand mener, at det nuværende system er tilstrækkeligt, kritiserer en række organisationer og en tidligere politianklager, at det alene er op til den enkeltes egen moral, om vedkommende sætter sig bag rattet eller ej.
8 kommentarer
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny life science-strategi skal gøre Danmark førende i Europa En ny life science-strategi, som er blevet præsenteret fredag, skal gøre Danmark til en førende life science-nation i Europa i 2030.
Skriv en kommentar
Sophie Løhde: »Debatten om UTH har været noget afsporet« Trods fremskredne planer om at afskaffe rapporteringssystemet for utilsigtede hændelser (UTH) har regeringen nu valgt at overdrage ansvaret til Danske Regioner. Beslutningen møder både ros og bekymring fra centrale aktører i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar