Syv læger er nye i årets Kraks Blå Bog

Syv læger er nye i årets Kraks Blå Bog Direktørerne for Styrelsen for Patientsikkerhed og Statens Serum Institut samt to COVID-19-eksperter er blandt de 147 nye navne i dette års udgave af Kraks Blå Bog.

Coronavirus har som så mange andre steder også gjort sit indtog i de nye navne optaget i Kraks Blå Bog.

Blandt de 147 nye navne i år finder man blandt andre professor og overlæge Thomas Benfield fra Amager Hvidovre Hospital og professor i eksperimentel virologi Allan Randrup Thomsen fra Københavns Universitet, som mange af os har vænnet os til at se tone frem på skærmen i bedste sendetid nærmest på daglig basis for at kommentere på den aktuelle coronasituation.

I alt er syv læger optaget i Kraks Blå Bog denne gang, herunder to nye direktører. Henrik Ullum, der i december blev direktør for Statens Serum Institut og Anette Lykke Petri, der i maj sidste år overtog direktørposten i Styrelsen for Patientsikkerhed, har begge fundet vej til de prominente sider.

Kraks Blå Bog er udkommet siden 1910, og årets trykte udgave indeholder 8.468 biografier over nulevende personer.

»Det er folk, der tager deres talent og ambition alvorligt, og som hver især bidrager til at forme eller berige vores tid. De vidner om et Danmark, der gør sig umage, og det er altid værd at hylde og anerkende,« siger Bolette Rud Pallesen fra Gads Forlag, der udgiver bogen, i en pressemeddelelse.

Der er også blevet plads til tre nye lægelige professorer i årets udgave: Anders Odgaard, professor i ortopædisk kirurgi, Københavns Universitet og Rigshospitalet, Ulla Feldt-Rasmussen, professor i medicinsk endokrinologi, Rigshospitalet, Københavns Universitet og Messina Universitet, og Jesper Ryg, professor i geriatri, Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet.

Ser man bort fra lægerne, er der også blevet plads til andre interessante sundhedspersoner. Administrerende direktør Michael Gram Kirkegaard fra Aleris-Hamlet Hospitaler A/S og sygeplejerske og professor Dorthe Susanne Nielsen fra Syddansk Universitet er også med i den nyeste udgave af Kraks Blå Bog.

Skriv kommentar