Foto: privat

Store forskelle i udskrivning af uhensigtsmæssige lægemidler På tværs af landet er der store forskelle i, hvor flittigt praktiserende læger har gang i receptblokken, når det gælder potentielt uhensigtsmæssige lægemidler, viser nyt studie. Medicinudskrivning er en kompliceret verden, siger forsker bag.

Der findes på apotekerhylderne en række potentielt uhensigtsmæssige lægemidler (STOPP-lægemidler), som nogle patienter ikke bør behandles med i bestemte sammenhænge, eller som de fleste i hvert fald ikke bør behandles med i lang tid. Alligevel bliver lægemidlerne udskrevet af de danske praktiserende læger – nogle mere end andre. Nogle læger er måske endda lidt for flittige med receptblokken. Det antyder ny forskning i hvert fald, hvor forskere kan se, at de praktiserende læger, som udskriver flest af de uhensigtsmæssige lægemidler,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind