Børns trivsel og sundhed hænger sammen med, om de bor sammen med begge forældre til dagligt. Det viser en dansk undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed baseret på data fra Databasen Børns Sundhed med flere end 6.000 børn, der begyndte i 0. klasse i 2013. Næsten hver femte barn bor ikke sammen med begge forældre ved skolestart, og ifølge undersøgelsen er overvægt mere udbredt blandt denne gruppe børn. Således er hver femte barn, der udelukkende bor hos den ene forældre, overvægtigt, mens andelen...

Pakkeforløb med fokus på gentagne indlæggelser er en succes på nogle afdelinger og rammer ved siden af på andre Pakkeforløb til patienter med gentagne indlæggelser er blevet afprøvet i Region Syddanmark. På nogle afdelinger hjælper pakkeforløbet til et forløbsorienteret fokus og overblik over målgruppen. På andre afdelinger har pakkeforløbet ramt ved siden af dagligdagen, siger projektchef bag evaluering af de syddanske pakkeforløb.
Skriv en kommentar
Børns første leveår er centrale i forebyggelsen af fedme Der skal sættes ind så tidligt som muligt for at forebygge overvægt blandt børn. Det mener to professorer, der peger på, at sundhedsplejersker skal have flere redskaber til at løfte opgaven.
Skriv en kommentar
Kræftudredning uden for kræftpakker varierer meget Ny rapport viser stor forskel i kræftudredning uden for kræftpakker på tværs af landet. Fem anbefalinger skal sikre, at udredningen af patienter med kræft, bliver mere ensartet.
Skriv en kommentarForskere: Praktiserende læger har fordomme om personer med svær overvægt Praktiserende læger diskriminerer ikke i deres behandling, men synes at have negative fordomme over for personer med svær overvægt. Det konkluderer tre forskere fra Københavns Universitet på baggrund af et nyt studie.
2 kommentarer
Silkeborg opdager markant flere tidlige tilfælde af lungekræft Det midtjyske hospital er gået forrest med anvendelse af lavdosis CT og finder langt flere tidlige tilfælde af lungekræft end hospitaler i resten af landet, der oftest anvender røntgen af thorax. Sidstnævnte er en usikker, farlig og forældet metode i denne diagnostik, mener professor Frede Olesen og tidl. direktør for Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard.
5 kommentarer
Tre minutters træning kan hjælpe prædiabetikere Selv mikroskopiske mængder højintens intervaltræning om ugen kan gøre en forskel for personer med prædiabetes.
Skriv en kommentarKvinder med epilepsi har fem gange højere risiko for at dø under graviditet Danske kvinder med epilepsi har en markant forhøjet risiko for at dø under graviditeten, konkluderer forskere fra Aarhus Universitet. »Vi bør overveje, om vi kan følge kvinderne bedre end i dag,« lyder det fra studiets førsteforfatter.
Skriv en kommentar
Motion reducerer dødeligheden blandt patienter med højt blodtryk Direkte dosis-respons association mellem graden af fysisk aktivitet og dødelighed blandt patienter med højt blodtryk, viser undersøgelse præsenteret på ESC-kongressen.
Skriv en kommentar
Rygning er udbredt blandt yngre patienter med akutte blodpropper Blandt yngre kvinder, der indlægges med akutte blodpropper, er otte ud af ti rygere, viser dansk undersøgelse præsenteret på ESC-kongressen.
Skriv en kommentar
Screening reducerer gigtpatienters risikofaktorer for hjerte-kar-sygdom En halv times screeningssamtale om risikofaktorer for hjerte-kar-sygdom har positiv effekt på livsstil og helbred blandt de screenede gigtpatienter. Det viser en undersøgelse fra Gigthospitalet i Gråsten, som professor Jette Primdahl har præsenteret på EULAR.
Skriv en kommentar
Lokalt samarbejde kan fremme forebyggelse af diabetes Børnefamilier kan komme til at leve sundere, når flere aktører i lokalsamfundet bliver aktiveret, og det kan forebygge diabetesrelaterede sygdomme. Det er budskabet, efter diabetescenter har gennemført projekt på Bornholm.
Skriv en kommentar