Normalt går man efter bolden og ikke personen. Det er dog desværre ikke gadejurist Nanna Gotfredsens (NG) stil, hvilket fremgår af debat-indlægget i Dagens Medicin nr. 11/2014. Det kan desuden undre, at en jurist vover at omgås sandheden så lemfældigt, som tilfældet er i debat-indlægget. Der fremgår det, at jeg ifølge Sundhedsstyrelsen (SST) har praktiseret i strid med gældende retningslinjer. Ved henvendelse til tilsynschef Anne Mette Dons kan der oplyses om, at der hverken har været eller aktuelt er noget...

Psykiater: Diagnosen i et register dokumenterer ikke forekomsten af skizofreni Psykiater Julius Vinbjerg stiller sig kritisk over for sammenhængen mellem hashpsykose og senere diagnosticering med skizofreni. For hvordan stilles diagnosen egentlig i dag?
1 kommentarVil Sundhedsstyrelsen leve op til sit ansvar ved fritvalg? Skal vi leve med den rene wild west på misbrugsområdet, eller er Sundhedsstyrelsen sit ansvar bevidst og følger op med tilsyn og kontrol.
Skriv en kommentarSkaarup — uvidende eller bare provokerende? Det er glædeligt, at Peter Skaarup (DF) går op i patientsikkerhed. Så burde han have vidst, at jeg er formand for Dansk Selskab for Patientsikkerhed
Skriv en kommentarKors, hvor var den leder følelsesladet Nu er det åbenbart kommet dertil, at kirken, som har fostret den samaritanske pligt og kampen for de svageste, skal kastes helt ud af hospitalerne. Tak for tusind år.
Skriv en kommentarEn studehandel mellem DSR og Danske Regioner? Det ser ud til, at den magtfulde elite regionalt har bestyrelsesposter samme steder og kender hinanden godt.
Skriv en kommentarSocialt udsatte har også rettigheder Gadejuristen er sat i verden for at hjælpe samfundets svageste, når de bliver klemt af systemet — herunder af sundhedssystemet. Konflikter med læger er dog sjældne.
Skriv en kommentar
Private jurister blander sig i lægeligt arbejde Den private organisation Gadejuristen respekterer ikke Sundhedsstyrelsens vejledning om behandling af stofmisbrugere i substitutionsbehandling og blander sig på en uheldig måde i misbrugslægernes arbejde.
Skriv en kommentar
Vores værktøjskasse til behandling af kroniske smerter er i realiteten tom DEBAT: Mange velmenende sundhedsprofessionelle har forsøgt alverdens ting. Men virkeligheden er, at vi aldrig har kunnet behandle kroniske non-maligne smerter, skriver Thomas Birk Kristiansen.
Skriv en kommentar
Hoveduddannelseslæge i almen medicin: Jeg ville gerne arbejde på Lolland igen, hvis forholdene var til det DEBAT: Alt for længe har arbejdsgivere håbet, at lægedækningen ville løse sig selv. Det gør den ikke. Der er brug for en ny retning med prioriterede hoveduddannelsesforløb, strategisk rekruttering og menneskelige rammer, skriver Lui Näslund Koch.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar