De fem regioner har i fællesskab afsat 20 mio. kr. i 2014 til uafhængig forskning i anvendelse af lægemidler. Pengene skal sikre, at der gennemføres kliniske forsøg, som lægemiddelvirksomheder ikke har nogen økonomisk interesse i at gennemføre, da forsøgene for eksempel kan begrænse brugen af lægemidler. Regionerne mener, at der er et stort behov for at gennemføre disse forsøg for at sikre en mere præcis anvendelse af medicin, og at forskningen vil gavne såvel patienterne og samfundsøkonomien. Danske Regioners formand...

Lægeformand om regionernes lægeplan: »Man sætter kikkerten for det blinde øje, hvad angår manglen på speciallæger« Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, hilser flere af Danske Regioners tiltag velkomne, men hun advarer samtidig mod at udhule speciallægeuddannelsen.
Skriv en kommentar
Medicinrådet får ny forperson Jørgen Schøler Kristensen stopper som formand for Medicinrådet, og der er udpeget et nyt formandsskab for Medicinrådet.
Skriv en kommentar
Hvad skal regionerne med UTH-systemet? Her er Anders Kühnaus plan Formanden for Danske Regioner glæder sig først og fremmest over, at UTH-systemet nu er sikret overlevelse. »Det er vigtigt, at der både kan arbejdes med læring lokalt og på systemniveau, og at anonymiteten og sanktionsfriheden holdes i hævd,« siger Anders Kühnau (S).
Skriv en kommentar
Sophie Løhde: »Debatten om UTH har været noget afsporet« Trods fremskredne planer om at afskaffe rapporteringssystemet for utilsigtede hændelser (UTH) har regeringen nu valgt at overdrage ansvaret til Danske Regioner. Beslutningen møder både ros og bekymring fra centrale aktører i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar
UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar
Jørgen Skadborg: Ny overenskomst giver arbejdsro i almen praksis Med et løft af den økonomiske ramme i almen praksis, skal praktiserende læger ikke frygte en ny overskridelse af økonomiloftet lige foreløbig. Det understreger PLO's formand. Samtidig gør han det klart, at den næste aftale skal være langt mere ambitiøs.
Skriv en kommentar
PLO og Danske Regioner enige om overenskomst: Her er hovedtrækkene Ny et-årig overenskomstaftale tilfører almen praksis en samlet merøkonomi på 431 mio. kr., som især skal gå til at imødekomme den øgede efterspørgsel efter egen læge og udfordringer med lægedækningen. Aftalen kan dog ikke stå alene i forsøget på at sikre læger nok i hele landet, understreger PLO-formand.
1 kommentar
Lægelig direktør kommer med i styregruppen hos Vælg Klogt Lægelig direktør Charlotte B. Rotbøl er det nyeste navn i styregruppen hos Vælg Klogt. »Vi har gjort mange ting af et godt hjerte, og nu skal vi lade være med at gøre nogle af tingene – også af et godt hjerte,« siger hun.
Skriv en kommentarRegioner giver gyldne håndtryk imod reglerne Fire ministerier og samtlige regioner har brudt reglerne om fratrædelsesaftaler, og lavet flere profitable aftaler med fratrædende chefer.
Skriv en kommentar
Regionerne advarer: Ny struktur vil sætte velfungerende sundhedsvæsen over styr Alt for markante ændringer i den nuværende regionsstruktur vil give for store konsekvenser, og spille hasard med kvaliteten af behandlingerne på hospitalerne, mener regionerne.
Skriv en kommentar
KL-direktør efterlyser mere ærlighed: Sundhedsstrukturkommissionen har svigtet sin opgave Mens Ældre Sagen taler varmt for kommissionens model, der sammenlægger sundhed og ældrepleje under én myndighed, er KL lodret imod. Her mener man, at nærheden uundgåeligt vil gå tabt, hvis alt centraliseres. »Man prøver at bruge sygehusvæsenets logikker til at organisere ældreplejen, men ældreområdet er andet end sygdom,« siger KL-direktør Christian Harsløf.
Skriv en kommentar