Siden Region Hovedstaden i 2013 under stort postyr valgte at opsige den gældende lægevagtsaftale med de praktiserende læger, har regionen selv stået for driften af vagtordningen som landets eneste region. Og trods en genopblussen af debatten om lægevagten og regionale forhandlinger på området rundtom i landet, er der intet, som tyder på, at der vil blive lavet om på den unikke konstellation foreløbig. rap Det vurderer Karin Zimmer, formand for PLO-Hovedstaden. »Tanken om at få den gamle lægevagt tilbage eller...

Forlod en presset almen praksis: Nu er jeg lykkelig som 1813-læge Akuttelefonen 1813 har nu langt nemmere ved at tiltrække praktiserende læger end tidligere. Vi er inde i en god udvikling, siger ledelsen. Men 1813 er stadig en forkert konstruktion, og der er stadig problemer, siger læger.
2 kommentarer
Ledende overlæger: Øget travlhed skyldes ikke 1813 Region Hovedstadens fire børneafdelinger fik for nylig 16 mio. kr. for at kunne opfylde udredningsretten efter stor patienttilgang. Travlheden kan dog ikke knyttes til akuttelefonen 1813, siger to ledende overlæger.
1 kommentar
PLO ønsker en centralisering af fremtidens lægevagt Gamle lægevagtsaftaler volder problemer flere steder i landet. Vagthyppigheden og antallet af læger hænger ikke sammen, og derfor ønsker de regionale PLO-formænd sig færre konsultationssteder.
Skriv en kommentar
Pernille Bække fik tilbudt sin drømmestilling i Grønland: Nu advarer hun andre om at tage af sted uden kontrakt Først et par uger efter, at 30-årige Pernille Bække var begyndt i sin drømmestilling som ledende regionslæge i Kujataa i Sydgrønland, fik hun besked om, at der var begået en administrativ fejl, der gjorde hendes ansættelse ugyldig.
3 kommentarer
Sløseri med lægekontrakter i Grønland skaber frustration og utryghed Flere danske læger kritiserer, at de først modtager deres ansættelseskontrakt længe efter, at de er begyndt deres stilling i Grønland. At de forsinkede kontrakter kan føre til ubehagelige overraskelser, er 30-årige Pernille Bække et eksempel på. Ifølge Jesper Johansen Meisner, forhandlingschef hos Yngre Læger, er der tale om en klar overtrædelse af medarbejdernes rettigheder.
1 kommentar
Overlægeformand genkender kritik: Fokus på produktion, daglige mål og ventelister gør det svært at finde tid til patientkontakt Lægens tid med patienten er under pres i sundhedsvæsenet, hvor der er fokus på produktion, daglige mål og ventelister. Det er svært at acceptere for mange læger. Vendes udviklingen ikke, vil vi miste flere læger som Kristoffer Marså, der for nylig opsagde sit job som cheflæge, lyder det fra Susanne Wammen, formand for Overlægeforeningen.
Skriv en kommentar
»Når der er en ledelse, som ikke kerer sig om det relationelle, sker der en forråelse« Mette Lindelof, 49 år, cheflæge på Afdeling for Hjerne og Rygmarvsskade på Rigshospitalet siden marts 2021. Uddannet i 2002, speciallæge i neurologi siden 2011.
Skriv en kommentar
»Jeg prøver at sætte mig selv i situationer, hvor jeg kan være medmenneskelig« Helene Larsson, speciallæge i almen medicin og fast lægevikar i Fursund. Drev indtil 2016 gennem en længere årrække sin egen lægepraksis på Norddjurs.
Skriv en kommentar
Tid til medmenneskelighed skal prioriteres oppefra Martin Schultz, 44 år, cheflæge på Afdeling for Ældresygdomme på Amager og Hvidovre Hospital siden januar 2024. Uddannet i 2011, speciallæge i intern medicin: geriatri i 2022 og siden 2023 desuden forperson for Dansk Selskab for Geriatri.
Skriv en kommentar
»Medmenneskeligheden er tæt inde på kroppen hver dag« Jesper Juul Larsen, 50 år, cheflæge på Akutafdelingen på Nordsjællands Hospital siden januar 2021. Uddannet i 2002 og speciallæge i akutmedicin og nefrologi i 2014.
Skriv en kommentar
»Vi skal tænke på, hvordan vi selv gerne vil mødes« Torben Østergård, 55 år, har været cheflæge på Endokrinologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital siden 2019. Uddannet i 1996, ph.d. i 2005 og speciallæge i endokrinologi i 2010.
Skriv en kommentar