Dagens Medicin bragte i nr. 11/2014 en stor artikelserie om Per Fink og funktionelle lidelser. For et år siden syntes jeg egentlig, uden at vide noget om det, at funktionelle lidelser lød som et fornuftigt alternativ til behandling af patienterne, men så kradsede jeg lidt i overfladen og blev gjort opmærksom på, at funktionelle lidelser havde tvangsindlagt, tvangstilbageholdt og tvangsbehandlet en ung kvinde. Det førte så med sig, at jeg under høringen i Folketinget 19. marts kom med indlægget ‘Funktionelle...

Akkreditering risikerer at ramme kvaliteten Regionerne vil åbenbart have styr på selv den mindste detalje i almen praksis’ procedurer. Det er ikke så mærkeligt, at den administrative byrde i Danmark er vokset eksplosivt.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar
Stop favorisering af regionsklinikker DEBAT: Det er en udfordring, at lovforslag lægger op til, at regionerne nu får lettere ved at etablere egne lægeklinikker. Argumentet er, at regionsklinikker skal sidestilles med PLO-klinikker og udbudsklinikker, men i realiteten er der tale om en direkte favorisering, skriver Katrina Feilberg fra Dansk Erhverv.
1 kommentar
Vi skal gøre det mere attraktivt at vælge almen medicin Vi skal være flere praktiserende læger, hvis sundhedsreformen skal hænge sammen. Det skal derfor gøres mere attraktivt at vælge almen medicin, når man står med sin lægeautorisation i hånden. Yngre Læger har bud på, hvad der skal til, skriver YL-næstforperson.
Skriv en kommentarForsvar for MIN journal REPLIK: For de fleste patienter vil det blot betyde mere bekymring at kunne læse direkte med i egen læges journal, skriver praktiserende læge Thomas Olsen.
Skriv en kommentar
Er det på tide at vende sundhedshuset Slotholmsgade udad som sygehusene i reformudspillet? DEBAT: Kære sundhedsminister, jeg har svært ved at komme til dit sundhedshus. Har du mulighed for at tage på hjemmebesøg i almen praksis i Thy? Det er måske ikke effektivt, men kan være værdifuldt, skriver Jens Tilma.
Skriv en kommentarDebat: Jeg har ikke fingrene i klejnekassen Alle kan blive enige om, at der ikke må forekomme snyd, men der bliver brugt alt for mange personaleressourcer på honorarudregning, skriver forhenværende praktiserende læge.
Skriv en kommentar
Patienter betaler en høj pris i lægeklinikker, der bliver drevet af store virksomheder DEBAT: Først da jeg kom i turnus og fik mulighed for at arbejde i en tryg og superviseret lægepraksis, indså jeg, hvor farligt det havde været for patienterne, skriver regionsrådsmedlem og læge Grethe Olivia Nielsson (EL), som har arbejdet i en stråmandsklinik.
Skriv en kommentar
Tanken om en lægelig direktør for primærsektoren er god DEBAT: En faglig styrkelse af ledelsen af primærsektoren kan være med til at modvirke udbrændthed og genskabe balance i et samlet sundhedsvæsen, skriver Frede Olesen.
8 kommentarer
Danske Regioner til praktiserende læger: Vi vil styrke almen praksis og lægedækningen DEBAT: En stærk almen praksis er meget vigtig i fremtidens sundhedsvæsen, når vi vil styrke lægedækningen i de områder med de mest syge. Derfor vil vi investere i almen praksis og styrke den faglige dialog og ledelse, mens vi skal dele forhandlingsopgaven op, så ikke alt skal forhandles.
4 kommentarer
Koncernklinikkerne er en bombe under fremtidens lægedækning DEBAT: Koncernklinikkerne sætter uddannelse af yngre læger og muligheden for at overtage en klinik som ny speciallæge i almen medicin under pres, skriver formand for FYAM.
2 kommentarer