PEGASUS fase 3-studiet har tidligere vist, at pegcetacoplan, som er et lægemiddel til at kontrollere den intracellulære og ekstracellulære nedbrydning af røde blodlegemer, er bedre end eculizumab til behandling af patienter med paroksystisk nokturn hæmoglobinuri. Data var efter 16 uger. Efter 16 uger blev både patienterne i behandlingsarmen og i kontrolgruppen puttet i behandling med pegcetacoplan, og nu er forskere klar med en analyse af behandlings- og sikkerhedsdata fra 77 patienter, der har været i behandling med lægemidlet i 48...

Flotte danske bidrag på EHA 2021 Årets store kongres for European Hematology Association er nået sin ende, og danske forskere har bidraget til kongressen med både fase 3-studier og registerstudier i verdensklasse.
Skriv en kommentarInternationale højdepunkter på EHA 2021 EHA er slut, og det er tid til at gøre status. Blandt de mange gode forskningsbidrag trækker vi nogle af de mest interessante frem.
Skriv en kommentarDaratumumab som vedligeholdelsesbehandling forlænger overlevelsen efter stamcelletransplantation ved knoglemarvskræft Daratumumab som vedligeholdelsesbehandling til patienter efter autolog stamcelletransplantation viser lovende resultater. Dog er effekten af daratumumab som vedligeholdelsesbehandling afhængig af tidligere behandlinger.
Skriv en kommentarZanubrutinib udviser overlegen sikkerhed og effektivitet i forhold til Ibrutinib ved CLL og SLL Ny generation af BTK-hæmmere giver bedre responsrater end allerede godkendte BTK-hæmmere på markedet. Det peger derfor på nye og bedre behandlinger til patienter med kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) eller småcellet lymfocytært lymfom (SLL).
Skriv en kommentar
Overlevelsen efter allogen knoglemarvstransplantation for ALL stiger i Danmark Behandling for akut lymfoblastisk leukæmi hos voksne er blevet bedre over de seneste 20 år. Det kan også ses i patienternes overlevelse efter allogen knoglemarvstransplantation, viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentar
CHIP associeres med nedsat nyrefunktion i stor befolkningsundersøgelse Mutationer associeret med de kroniske myeloproliferative neoplasier ser ud til at kunne reducere nyrefunktionen, allerede inden en diagnose bliver stillet.
Skriv en kommentarEffekten af CAR T-celleterapi er den samme i den virkelige verden som i kliniske studier Kliniske studier af behandling af patienter med diffust storcellet B-celle lymfom med CAR T-celleterapi har vist lovende resultater. Nu finder forskere de samme gode resultater i den virkelige verden.
Skriv en kommentarPotentiel ny behandling til patienter med immun trombocytopeni Beta-2-adrenalinrelaterede receptoragonister kan modvirke ubalance blandt T-hjælpeceller og begrænse patogenesen ved immun trombocytopeni.
Skriv en kommentar